3 Αυγούστου 2017

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» τα αδερφάκια του 18 μηνών μωρού που του έδωσαν ναρκωτικά


Μάλλον ευχάριστη είναι η τελευταία εξέλιξη γύρω από την υπόθεση του 1,5 χρόνου μωρού που βρέθηκε να έχει καταπιεί ναρκωτική ουσία με ευθύνη του «πατέρα» του.
Το βράδυ της Τετάρτης τα δύο αδερφάκια του, 3,5 και 2,5 ετών, έφυγαν με εντολή Εισαγγελέα, συνοδεία Κοινωνικών Λειτουργών του «Χαμόγελου του Παιδιού» προκειμένου να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Παίδων όπου θα τους γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις ώστε να εξακριβωθεί ότι και η δική τους υγεία δεν διατρέχει παρόμοιο κίνδυνο.Η κατάσταση που έχει περιγραφεί για το περιβάλλον που ζούσαν τα τρία μωρά και φυσικά το τραγικό περιστατικό με την ανίχνευση της ναρκωτικής ουσίας «Βουλμπεγκάλ» στο 18 μηνών μωράκι, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους δικαστικούς λειτουργούς παρά να διατάξουν την απομάκρυνση των παιδιών από αυτό. Το αν επιπλέον θα αρθεί η επιμέλειά τους προφανώς θα εξετασθεί κατά την απολογία των κατηγορουμένων που έχει ορισθεί για τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης.
Όλα αποκαλύφθηκαν από την εσπευσμένη εισαγωγή του 18 μηνών μωρού στα επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας το πρωί της Τρίτης (1/8/17). Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν από τις εξετάσεις ότι έχει εκτεθεί στην ναρκωτική ουσία «Βουλμπεγκάλ», που φέρεται να κάνει χρήση ο 23χρονος ναρκομανής πατέρας του. Το γεγονός ότι τα ναρκωτικά που βρήκε η Ασφάλεια Λαμίας στο σπίτι στο Αυλάκι Στυλίδας, όπου συζούσε ο 23χρονος με τη 17χρονη μητέρα του μωρού, ήταν σε τέτοιο σημείο όπου δε θα μπορούσε να τα φτάσει, ενίσχυσε τις υποψίες ότι ο ίδιος ο «πατέρας» είχε δώσει το χάπι στο μωρό για να μην τον ενοχλεί! Κάτι τέτοιο φέρεται να ισχυρίστηκε και η γιαγιά του μωρού που κατηγόρησε τον 23χρονο ότι θέλει να εξοντώσει τόσο το συγκεκριμένο μωρό όσο και τα άλλα δύο παιδιά της κόρης της. Ένα αγοράκι 3,5 ετών και ένα κοριτσάκι 2,5 που από το ρεπορτάζ καταλήγουν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Ελπίζουμε μαζί τους να βρεθεί σύντομα και το αδερφάκι τους που δίνει μάχη για τη ζωούλα του στο «Αγλαΐα Κυριακού» με τις πληροφορίες να παρουσιάζουν την κατάσταση σοβαρή αλλά σταθερή.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά την πρώτη «επίσκεψη» τους σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο τόσο η 17χρονη όσο και ο 23χρονος που ήταν στο σπίτι με τα παιδιά, ισχυρίζονται ότι δε γνωρίζουν πως το μωρό τους πήρε «Βουρμπεγκάλ». Και οι δύο βέβαια αντιμετωπίζουν τη βαριά κατηγορία έκθεσης ανηλίκου σε σοβαρό κίνδυνο, ενώ συγχρόνως θα πρέπει να δικαιολογήσουν τις μικροποσότητες ηρωίνης και χασίς που βρήκαν οι αστυνομικοί μαζί με τα χάπια στο σπίτι τους.
Το γεγονός και μόνο ότι η 17χρονη είναι ανήλικη μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι πολύ δύσκολα θα διατηρήσει την επιμέλεια των παιδιών της, ενώ ο 23χρονος φέρεται να αναγνωρίζει σαν δικά του μόνο τα δύο μικρότερα.
Πηγή: lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: