2 Αυγούστου 2017

Ήττα – αποκλεισμός για την ΑΕΚ από την ΤΣΣΚΑ

Η ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλά στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, όμως ηττήθηκε με 1-0 και με συνολικό σκορ 3-0 αποκλείστηκε από τo Champions League και… υποβιβάστηκε στα playoffs του Europa League.

Όπως και στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ, η Ένωση δέχθηκε γκολ από μια στημένη φάση. Εκτέλεση του κόρνερ από τον Βιτίνιο ο Βασίλι Μπερεζούτσκι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και με προβολή ο Νάτχο νίκησε Ανέστη ανοίγοντας το σκορ στο 74ο λεπτό.

Δώδεκα λεπτά νωρίτερα, η ΑΕΚ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Γιόχανσον έπιασε ένα φοβερό σουτ από μακριά, ο Ακινφέεβ απέκρουσε εντυπωσιακά και ο Κλωναρίδης που πήρε το «ριμπάουντ» αστόχησε από κοντά. Στο 68’ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι όταν ο Μάνταλος «τσίμπησε» τη μπάλα με το κεφάλι προλαβαίνοντας την έξοδο του Ακινφέεβ, ο οποίος φάνηκε να βρίσκει τον αρχηγό της ΑΕΚ στο κεφάλι, ωστόσο ο διαιτητής δεν υπέδειξε τίποτα.

Πλέον η Ένωση θα επιχειρήσει να προκριθεί στους ομίλους του Europa League, μέσα από τα playoffs, περιμένοντας τον αντίπαλό της στην κλήρωση της Παρασκευής (4/8, 14.00).

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Βίκτορ Γκοτσαρένκο): Ακινφέεβ, Βάσιν, Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερεζούτσκι, Μάριο Φερνάντες, Βέρνμπλουμ, Σένικοβ, Τζαγκόεβ (72' Νάτχο), Γκολοβίν (81' Μιλάνοβ), Βιτίνιο, Τσάλοβ (69' Ολανάρε).

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμάο (77' Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Λιβάγια (71' Χριστοδουλόπουλος), Κλωναρίδης (77' Γιακουμάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: