22 Αυγούστου 2017

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Ήταν στην κυριολεξία καυτό το καλοκαίρι. Καύσωνες, πυρκαγιές παντού, από το περιβάλλον μέχρι τις τσέπες μας.

**
Μέχρι σαράντα  υπό σκιάν και να σού 'ρχονται εκκαθαριστικά της εφορίας και να μη περιμένουν να τα πληρώσεις τουλάχιστον ώσπου να δροσίσει. Εδώ και τώρα καιγόμαστε, καίγονται όλοι.
**
Και πάντα κάποιος φταίει, άλλοτε ο στρατηγός άνεμος, άλλοτε οι Σαμαρο-βενιζέλοι, άλλοτε οι Τσιπρο-παπάδες. Μεγάλα τα ελέη σου κύριε.
**
Συγκρίσεις, επί ΝΔ κάηκαν τα διπλάσια στρέμματα. Επί Τσίπρα τα μισά. Να μια μεγάλη επιτυχία της λαοπρόβλεπτης αριστεράς.
**
Επί Σαμαρο-βενιζέλων, κάτι περίσσευε για τα απαραίτητα επί Τσίπρα πέσαμε σε αυστηρή δίαιτα. Τέτοια ξεφτίλα, φτάσαμε σε σημείο να νοσταλγούμε την επάρατη.
**
Καλώς-κακώς έτσι έχουν τα πράγματα και υπάρχουν σημεία των καιρών που το επιβεβαιώνουν. Το πήραν χαμπάρι ότι έρχεται  ο Κυριάκος και πλακώσαν οι καλοκαιρινές συσκέψεις και ζυμώσεις των γαλάζιων μνηστήρων για μια θέση στη Βουλή.
**
Τριάντα δύο βιογραφικά στην Πιερία για μια θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Παλιοί και νέοι όλοι στο μεϊντάνι. Και δεν είναι μόνο οι βουλευτικές έδρες είναι και τα αυτοδιοικητικά όπου άρχισαν να ξεμιτίζουν πολλοί και διάφοροι.
**
Όχι ιδιαίτερα ισχυρά ονόματα για τους δήμους αλλά σπουδαίοι μνηστήρες για την αντιπεριφέρεια που εν πολλοίς θά 'χει λόγο ο Τζιτζικώστας αν τελικά θα μείνει, κάτι που δεν βλέπω καθότι προορισμένος για μεγαλύτερα σαλόνια.
**
Όσο για τους άλλους, κυρίως τον Σύριζα άκρα του τάφου σιωπή, ίδια συνταγή για το Κοινοβούλιο και ψάχνουν για την αυτοδιοίκηση. Είναι νωρίς θα μου πείτε. Δε νομίζω απ’ το φθινόπωρο  μπαίνουμε σε ζώνη πολιτικού καύσωνα.

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: