22 Αυγούστου 2017

Θ. Λιακόπουλος: «Οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση για να προστατέψουμε τον Όλυμπο και τα Πιέρια από τις πυρκαγιές»



Στο πρόγραμμα δασοπροστασίας της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας «Χαρίζω μια μέρα  από το καλοκαίρι μου  στο δάσος», συμμετείχε, το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017,  το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Θανάσης Λιακόπουλος, αποδεχόμενος την πρόσκληση της ΔΗΜ.Τ.Ο. της Ν.Δ. Κατερίνης. Ο κ. Λιακόπουλος  συνεχάρη την Εθελοντική Ομάδα για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, σημειώνοντας πως το παράδειγμα αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία των δασών μας.


Συγκεκριμένα, ο κ. Λιακόπουλος ανέφερε τα εξής:
«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα, ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., την πρόσκληση της ΔΗΜ.Τ.Ο. της Ν.Δ. Κατερίνης για να συμμετάσχω στο πρόγραμμα δασοπροστασίας της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος»!  

Όλοι μας, οφείλουμε, κατά τη θερινή περίοδο να είμαστε σε επαγρύπνηση, για να προστατέψουμε τον Όλυμπο και τα Πιέρια από τον «πύρινο εφιάλτη».  Συγχαρητήρια σε όλες και όλους που για ακόμη ένα καλοκαίρι χάρισαν μια μέρα για την προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.

Θερμά συγχαρητήρια και  στους «αφανείς» εθελοντές, δηλαδή στους κατοίκους των ορεινών χωριών της Πιερίας, που καθημερινά  δραστηριοποιούνται και μεριμνούν για τη φύλαξη των δασών μας! Θεωρώ πως η πρόληψη μπορεί να  βοηθήσει στη μείωση των πυρκαγιών , ενώ το παράδειγμα αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί,  τόσο σε εθνικό, όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.  

Πιστεύω πως η Πολιτεία θα πρέπει να ενθαρρύνει τέτοιες δράσεις.  Βέβαια, οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στους Πυροσβέστες μας, που παρά τις όποιες ελλείψεις, με αυτοθυσία επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους, για την προστασία μας από τις πυρκαγιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: