22 Αυγούστου 2017

Δήμος Κατερίνης: Σε εξέλιξη ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων στις παιδικές χαρές


Στη δημιουργία υψηλής ποιότητας και αισθητικής παιδικών χαρών, με τα πιστοποιημένα παιχνίδια τους, απολύτως εναρμονισμένα στα διεθνή πρότυπα και ασφαλή για τους επισκέπτες τους στοχεύει το ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων στις παιδικές χαρές, που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Κατερίνης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, εργασίες ανάπλασης και τεχνικές παρεμβάσεις ολοκληρώνονται την τρέχουσα περίοδο στις παιδικές χαρές που βρίσκονται στην Κατερίνη και ειδικότερα στις οδούς: Τροίας, Αναξιμάνδρου, Πηνελόπης Δέλτα, καθώς και στην περιοχή «Παναγία Σουμελά».

Στον κοινωνικό σκοπό που έχουν οι παρεμβάσεις για τα ίδια τα παιδιά και τους συνοδούς τους που περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας μαζί τους και τα συνοδεύουν στο παιχνίδι τους, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Οι Παιδικές Χαρές καθίστανται ελκυστικές όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες και μεταμορφώνονται σταδιακά σε τόπο συνάντησης όλων των περιοίκων. Με σεβασμό προς το περιβάλλον, στόχος της ολιστικής αυτής παρέμβασης είναι να αποκτήσουν ταυτότητα οι παιδικές χαρές και να μετατραπούν σε ένα λειτουργικό προορισμό και πόλο έλξης για όλη την οικογένεια».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Ντούρο: «Οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται στο υψηλό επίπεδο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και διακρίνονται για την ιδιαίτερή τους  οργανωτική επιμέλεια, ενώ ως στόχο έχουν την ενίσχυση  των συνθηκών ασφαλείας με έμφαση στη δημιουργία όμορφων, υψηλής αισθητικής ελκυστικών χώρων παιχνιδιού, με  πολύ χρώμα».

Ειδικότερα, μέσα από ένα πρότυπο μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο εγκαθίστανται πέντε τουλάχιστον τύποι εξοπλισμού παιχνιδιών σε κάθε χώρο, ανάλογες παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές, οι οποίες βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης, σε περιοχές με έντονη οικιστική ανάπτυξη, καθώς και στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες, θα συνεχιστούν από τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το πρόγραμμα παρεμβάσεων στις παιδικές χαρές περιλαμβάνει και την εν γένει διαμόρφωση του χώρου: με εξομάλυνση του εδάφους,  κατασκευή περιφράξεων - όπου απαιτείται - εγκατάσταση φωτισμού, προκειμένου να πληρούν τις προδιαγραφές των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και να μπορούν να πιστοποιηθούν και να λειτουργήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: