19 Αυγούστου 2017

Συνελήφθη οικιακή βοηθός για κακοποίηση ηλικιωμένης στην Κρήτη

Έναν πραγματικό εφιάλτη ζούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα από την Κρήτη με προχωρημένο Αλτσχάιμερ στα χέρια της 63χρονης οικιακής βοηθού της, η οποία δε δίστασε να τη χτυπά και να της συμπεριφέρεται βίαια. Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια όταν η κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας που το τελευταίο διάστημα έβλεπε ακόμα πιο καταπονημένη τη μητέρα της έβαλε κάμερες στο σπίτι και παρακολούθησε όλα όσα καταγράφηκαν.

Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Κρήτης. Όπως ανέφερε, είχε υποπτευθεί ότι κάτι δεν πάει καλά καθώς η μητέρα της το τελευταίο διάστημα είχε μια κατάπτωση τόσο σωματική όσο και ψυχολογική που δεν δικαιολογούταν.

Μια μέρα που είχε δώσει στην 63χρονη ρεπό, εγκατέστησε στο σπίτι κλειστό κύκλωμα καμερών. Παρακολουθώντας το μαγνητοσκοπημένο υλικό, διαπίστωσε τη φρίκη που βίωνε η μητέρα της: Η οικιακή βοηθός χτυπούσε την ηλικιωμένη στο κεφάλι, την έσπρωχνε στον τοίχο και της φερόταν βίαια.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των Αρχών που διερεύνησαν την καταγγελία, η 63χρονη είχε μια ακόμη καταδικαστική απόφαση σε βάρος της για παρόμοιο περιστατικό ωστόσο είχε καταδικαστεί ερήμην.

Η οικιακή βοηθός συνελήφθη και ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για σωματική βλάβη σε βάρος ατόμου που δεν μπορεί να προστατέψει εαυτό του.

Η 63χρονη παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο τριμελές και πήρε αναβολή για τις 22 Αυγούστου ενώ λόγω της καταδικαστικής απόφασης που εκκρεμούσε οδηγήθηκε στις φυλακές Νεάπολης για να εκτίσει την ποινή της.

Πηγή: Cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια: