1 Αυγούστου 2017

Αληθινή ιστορία: Πώς μεταμορφώνεται ένας αμαρτωλός

O Μπομπ Πάτερσον είναι γνωστός αστυνομικός με πολλές επιτυχίες στην υπηρεσία του. Παρόλ’ αυτά συνήθιζε να πίνει τακτικά αλκοολούχα ποτά. Έτσι, όταν αργά  ένα  βράδυ μπήκε στο σπίτι και έψαχνε να βρει τη Βίβλο, η οικογένειά του νόμισε ότι ήταν μεθυσμένος.
Ο Μπομπ ξύπνησε το δωδεκάχρονο γιο του και του ζήτησε να του δώσει τη Βίβλο του. Άρχισε αμέσως να διαβάζει από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Από τότε, και στα χρόνια που ακολούθησαν, δεν ακούμπησε ποτέ αλκοόλ, αλλά και όλη η ζωή του και η συμπεριφορά  του άλλαξαν. Τι συνέβη, άραγε, εκείνο το βράδυ;
Το εξηγεί ο ίδιος: «Είχα συζήτηση για πολλή ώρα με έναν γνώριμό μου, τον Μάικ, που είχε εκτίσει ποινή στις φυλακές για κλοπή, χρήση ναρκωτικών και βιαιοπραγίες. Εκείνο το βράδυ ο Μάικ μ’ επισκέφτηκε στο γραφείο και μιλήσαμε για διάφορα θέματα. Κάποια στιγμή αγγίξαμε και το θέμα της θρησκείας».
Ο Μπομπ παραδέχεται ότι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα: στη ζωή, στον γάμο, στην οικογένειά του. Γνώριζε ότι ο Μάικ άλλαξε και έγινε συνειδητός Χριστιανός. Είχε  μετανοήσει για την προηγούμενη αμαρτωλή ζωή του.
O Μπομπ είπε, «μου ήταν εύκολο να του μιλήσω. Μου εξήγησε ότι ο Ιησούς πέθανε στον Σταυρό και για τις δικές μου  αμαρτίες και ότι, αν ταπεινά μετανοούσα, τις ομολογούσα και Του ζητούσα να με συγχωρήσει, ο Θεός θα μου χάριζε ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μου. Τη στιγμή εκείνη κατάλαβα ότι αυτό ήταν που χρειαζόμουν. Του ζήτησα να προσευχηθούμε. Στην  προσευχή μου ζήτησα από τον Θεό να με συγχωρήσει. Τότε αισθάνθηκα μια δύναμη να διαγράφει τις αμαρτίες μου και να με βγάζει από το τέλμα, που βρισκόμουνα».
Όταν ο Μάικ έφυγε από το γραφείο, ο Μπομπ έτρεξε στο σπίτι να βρει τη Βίβλο.
Ο Μπομπ, από τότε,  έχει αφιερώσει τη ζωή του να διαδίδει το Ευαγγέλιο σε μια περιοχή που μαστίζεται από ανεργία, εγκληματικότητα και γενικά απαισιοδοξία.
Ο Μπομπ είχε μεγαλώσει σε ένα παρόμοιο περιβάλλον. Για να έβρισκε ικανοποίηση, είχε δοκιμάσει όλα, που προσφέρει αυτή η ζωή.
Όταν ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως αστυνόμος, υπηρέτησε σε μια δύσκολη περιοχή. Στην περιοχή εκείνη ήταν που για πρώτη φορά άκουσε για έναν κακοποιό ονόματι Μάικ. Ο Μπομπ λέει: «Ποτέ δεν έτυχε να συναντηθώ μαζί του. Διάβαζα μόνο ότι επρόκειτο για  ένα επικίνδυνα διαβόητο κακοποιό, που είχε αναμιχτεί σε σωρεία εγκληματικών ενεργειών. Πίστευα ότι ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν ένα ακόμη πρόβλημα στην κοινωνία… Κι όμως  ο Θεός που δεν είναι προσωπολήπτης χρησιμοποίησε έναν πρώην κακοποιό, για ν’ αφυπνίσει εμένα, τον άριστο επαγγελματία».
Είναι αλήθεια, ώς ότου ο Μπομπ συναντήσει τον πιστό χριστιανό Μάικ, ήταν δυστυχισμένος. Ως αντρόγυνο περνούσαν δύσκολες καταστάσεις. Η πίεση της δουλειάς και η ροπή του στο ποτό τον αποδυνάμωναν όλο και περισσότερο σωματικά, ψυχικά και πνευματικά. Μέσα σε όλη αυτήν τη δίνη της ζωής του, ο Μάικ τού μίλησε για τον Θεό και για την ελπίδα που μόνο Εκείνος προσφέρει. Και ο  ίδιος ο Μάικ είχε παραδώσει πλήρως τη ζωή του στον Χριστό λίγο νωρίτερα μέσα στην φυλακή, όπου εξέτιε την ποινή του.
«… Πραγματικά με εντυπωσίασε, όταν άκουσα  τι ήταν εκείνο που έκανε έναν εγκληματία ν’ αλλάξει ζωή. Σε καμία περίπτωση ο Μάικ δεν προσπάθησε να με επηρεάσει. Μου αποκάλυψε απλώς πώς μεταμορφώθηκε η δική του ζωή», λέει ο Μπομπ. Από το βράδυ εκείνο που δέχτηκε στη ζωή του τον Ιησού, η έξη του στο ποτό σταμάτησε, ο θυμός και η αγωνία, που δεν τον άφηναν να ζήσει φυσιολογικά  εξαφανίστηκαν.
Αργότερα και η σύζυγός του έγινε πιστή χριστιανή και βοηθά τον Μπομπ στη διάδοση του Ευαγγελίου, μεταξύ άλλων και μέσα στις φυλακές , ακόμη και σ’ εκείνη , όπου πέρασε ένα διάστημα της ζωής του ο Μάικ.
ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Κύριέ μου, η σωτηρία που προσφέρεις δεν είναι μόνο για κακοποιούς και αλκοολικούς,  αλλά και για ανθρώπους ηθικούς και  ευυπόληπτους, όπως ο Νικόδημος (Ευαγγέλιο Ιωάννη κεφ. 3), γιατί «πάντες αμάρτησαν» και χρειάζονται τη σωτηρία που εξασφάλισες με τη σταυρική Σου θυσία. Κύριε, αναγνωρίζω ότι είμαι αμαρτωλός και κανένας δεν μπορεί να με σώσει. Ταπεινά μετανοώ και πιστεύω σε Σένα. Σε δέχομαι ως Σωτήρα μου. Αμήν    

Διασκευή: Μαρία Γούδα - Κοκτσίδου, Οδοντίατρος 
Προσφορά της Νεολαίας της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας eeekaterinis@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: