3 Αυγούστου 2017

Δύο θάνατοι στην Ελλάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Kαι δεύτερος άνθρωπος έχασε τη ζωή του φέτος στη χώρα μας, από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Αργά το βράδυ της Τετάρτης ένας 76χρονος που είχε προσβληθεί από τον ιό, άφησε την τελευταία του πνοή σε μονάδα εντατικής θεραπείας στην Αθήνα. Χθες μια γυναίκα 90 ετών από την Αργολίδα, έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού, εμφάνισε επιπλοκές μεταξύ των οποίων και εγκεφαλίτιδα και άφησε την τελευταία της πνοή. 

Ο ιός επανήλθε φέτος, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας από την ελληνική επικράτεια, στην περιοχή της Αργολίδας. Μέχρις στιγμής 12 άτομα από την περιοχή, έχουν μολυνθεί και εκδηλώσει λοίμωξη από τον ιό.
Ο ιός μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού -τα κουνούπια μολύνονται από τα πτηνά που αποτελούν την κύρια δεξαμενή του ιού στη φύση. Από τα άτομα που έχουν προσβληθεί, οι οκτώ είχαν βαριά λοίμωξη με συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση. Στην πλειοψηφία τους ήταν άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 χρόνων. Ο ιός πλήττει κυρίως τους ηλικιωμένους και τους ανοσοκατεσταλμένους, προκαλώντας βαριά μορφή της λοίμωξης. Οι τέσσερις είχαν συμπτώματα γρίπης, με πονοκέφαλο, πυρετό, μυαλγίες.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: