22 Αυγούστου 2017

Φονικός σεισμός στην Ιταλία: Απεγκλωβίστηκαν παιδιά από τα συντρίμμια

Να απεγκλωβίσουν από τα ερείπια κτιρίου στην Ίσκια της Ιταλίας και άλλο παιδάκι κατάφεραν πυροσβέστες μετά τον φονικό σεισμό που χτύπησε τη χώρα.

Ο λόγος για τον μικρό Ματίας που σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είναι πέντε ετών. Τις πρώτες μεσημεριανές ώρες απεγκλωβίστηκε και ο 11χρονος Τσίορ. Το παιδί, όπως και τα άλλα δυο, είχαν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια στην Κασαμίτσιολα της Ίσκια.
Νωρίτερα, είχαν απεγκλωβιστεί ο μόλις επτάμηνος αδελφός του Πασκουάλε και ο επτάχρονος Ματία, αλλά και ο πατέρας τους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα τρία παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

Συνολικά έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους 2.500 άνθρωποι, εν αναμονή της εξακρίβωσης των ζημιών που υπέστησαν.

Στο μεταξύ οι άνθρωποι που πέρασαν την νύχτα έξω από το σπίτι τους υπολογίζονται σε τουλάχιστον δυο χιλιάδες και η Πολιτική Προστασία ετοιμάζει ειδικούς χώρους φιλοξενίας.

Τουλάχιστον δυο νεκροί – Κατέρρευσαν κτίρια
Τουλάχιστον δυο άνθρωποι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από τον σεισμό 4 Ρίχτερ που έπληξε το τουριστικό νησί Ίσκια της Ιταλίας, ανοιχτά της Νάπολης, λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας (10 ώρα Ελλάδος).
Η ιταλική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από τουλάχιστον επτά κτίρια που κατέρρευσαν από τον σεισμό στην πόλη Καζαμιτσιόλα. Μία άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με αξιωματούχο της Πολιτικής Προστασίας, σκοτώθηκε όταν έπεσαν πάνω της κομμάτια τοίχου από μία εκκλησία.

Παράλληλα, αναφορές στα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αγνοούμενους που πιθανόν να βρίσκονταν μέσα στα κτίρια τα οποία κατέρρευσαν την ώρα του σεισμού.

Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στα ορεινά του νησιού, ενώ τα σπίτια και τα ξενοδοχεία κοντά στην ακτή δε φαίνονται να υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Κάτοικοι και τουρίστες στο νησί βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια και τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν, ενώ πολλοί τουρίστες, φοβούμενοι τους μετασεισμούς, αποφάσισαν να τελειώσουν νωρίτερα τις διακοπές τους.

Πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: