20 Αυγούστου 2017

Η Εστία Πιερίδων Μουσών σε διεθνές Φεστιβάλ στη Ρουμανία

Η χορευτική ομάδα της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές φεστιβάλ παράδοσης που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 9 έως 15 Αυγούστου 2017, στην πιο γραφική πόλη της Ρουμανίας, το Σιμπίου.

Από το φεστιβάλ της Ρουμανίας το οποίο διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διοργάνωσης Φεστιβάλ Φολκλόρ (CIOFF) και έφερε την επωνυμία «Τραγούδια των βουνών», η αποστολή της Εστίας επέστρεψε εισπράττοντας και απολαμβάνοντας τα ευμενέστερα σχόλια διοργανωτών και ξένων αποστολών.

Η χορευτική ομάδα της Ε.Π.Μ. Κατερίνης εντυπωσίασε το Ρουμανικό κοινό και τις αποστολές των άλλων χωρών, αποδίδοντας χορούς αλλά και σκοπούς τραγουδιών από την Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, χαρίζοντας παράλληλα εικόνες και μελωδίες που ικανοποίησαν ιδιαίτερα τους θεατές που κατέκλυσαν την πόλη και το χώρο των εκδηλώσεων.
Η ομάδα των τριάντα ατόμων της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης επέστρεψε γεμάτη με όμορφες αναμνήσεις, αλλά και κατενθουσιασμένη από την άψογη οργάνωση και φιλοξενία που τους επιφύλαξαν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ.

Η συμφωνία για τη συμμετοχή του συλλόγου της Κατερίνης, είχε καθοριστεί στο  τελευταίο συνέδριο της CIOFF που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Fiuggi της Ιταλίας, μια συμφωνία που υπογράφτηκε ανάμεσα στους  Ioan Cocian και Ευάγγελο Γκούτζα και Δημήτρη Κωτίκα, αντιπροσώπους της Ρουμανίας και της Ελλάδος αντίστοιχα.
Την αποστολή διηύθυνε και επιμελείτο ο έφορος διεθνούς φεστιβάλ της Εστίας Ευάγγελος Γκούτζας. Το καλλιτεχνικό μέρος συντόνιζε  ο καθόλα άψογος χοροδιδάσκαλος Γεώργιος Δημόπουλος.

Το μουσικό σχήμα της Ε.Π.Μ. Κατερίνης αποτελούσαν, ο έφορος παραδοσιακής μουσικής Ηλίας Παπάζογλου (τραγούδι), Ευάγγελος Γεωργούλης (κλαρίνο), Θωμαή Θεοχαροπούλου (ακορντεόν), Ζαχαρίας Χασάνης (κλαρίνο), Κωνσταντίνα Καράμπα (κρουστά).

Από μέρους της διοίκησης της Εστίας την αποστολή συνόδευσαν, η γενική γραμματέας Κλειώ Δημάση και η ταμίας Έφη Μπίσμπα. Η κ. Δημάση, επικεφαλής της αποστολής και με τη συνοδεία όλων των μελών της ομάδας, επισκέφθηκε στο Βουκουρέστι, το Πατριαρχείο, παραδίδοντας στον Αρχιεπίσκοπο Remus έντυπο υλικό που αφορά τις δραστηριότητες της Ιερής Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης, Πλαταμώνος καθώς και εικόνα, τα οποία απέστειλε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης, Πλαταμώνος, Γεώργιος, προς τον Πατριάρχη Βουκουρεστίου και Πάσης Ρουμανίας, Δανιήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: