3 Αυγούστου 2017

Μεγάλη φωτιά στo Λαγονήσι κοντά σε σπίτια


Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει, λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν, η νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, πριν από λίγη ώρα, σε περιοχή χαμηλής βλάστησης κοντά στη λεωφόρο Αναβύσσου Αττικής, ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει πολύ κοντά σε δύο οικισμούς.    

Τρεις πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην φωτιά  διακομίστηκαν πριν από λίγο με εγκαύματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Παράλληλα, από τη φωτιά έχουν υποστεί ζημιές δύο πυροσβεστικά οχήματα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η εκπρόσωπός της Σταυρούλα Μαλλίρη, δεν έχει ενημερωθεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, για ζημιές σε οικίες.

Όπως είπε ακόμη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κ.Μαλλίρη, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, ενώ πρόσθεσε πως η Πυροσβεστική δεν ζήτησε εκκένωση οικισμών της περιοχής.

Η φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σοφρώνη ,έκαψε ακόμη δύο Ι.Χ. ενώ οι φλόγες έκαψαν και ένα ακατοίκητο εξοχικό σπίτι. 

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα μίας ομάδας, καθώς και δύο ελικόπτερα, που πραγματοποιούν ρίψεις νερού. 

 Σύμφωνα με τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Σαρωνικού, Σταύρο Πετρόπουλο που βρίσκεται στην περιοχή, ένα πυροσβεστικό όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες, ενώ κατά τον ίδιο η φωτιά κατευθύνεται προς τον οικισμό Φοινικιά.

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, απηύθυνε έκκληση μέσω του ΣΚΑΪ να εκκενωθούν τα σπίτια που απειλούνται από τη φωτιά. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα ενώ στην περιοχή πνέει αρκετά ισχυρός άνεμος.

Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: