31 Αυγούστου 2017

Οι ακτές του Ολύμπου – Olympus Riviera πρώτος προορισμός στην Ελλάδα για τον Tour Operator Thomas Cook



Μια τεράστια επιτυχία που βασίζεται 
αποκλειστικά σε ιδιωτική πρωτοβουλία

Σύμφωνα με τον επίσημο οδηγό διακοπών για την Ελλάδα και την Κύπρο του μεγάλου tour operator Thomas Cook, που διανέμεται σε χιλιάδες αντίτυπα σε όλη την Ευρώπη, η Olympus Riviera παρουσιάζεται ως πρώτος προορισμός για την Ελλάδα και την Κύπρο για το έτος 2018.

Η παραπάνω επιτυχία μόνο τυχαία δεν ήρθε. Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας με σκληρή και μεθοδική δουλειά κατάφερε, μέσω της έντονης δραστηριότητάς της, να εντάξει την Πιερία στις πρώτες θέσεις του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου ταξιδιωτικού χάρτη. Η Πιερία, η γη και η θάλασσα του Ολύμπου, αποτελεί πλέον εξέχοντα τουριστικό προορισμό για τους πολίτες των χωρών όπως η Αγγλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία και πολλές ακόμη. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Thomas Cook συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς ομίλους στον κόσμο με πωλήσεις ύψους 9,6 δισ. ευρώ και πάνω από 20 εκατ. πελάτες. 

Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πρόκειται για μια επιτυχία που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Επικεφαλής στην καινοτόμα προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής ως προορισμού είναι η ίδια η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κυρία Ξυπτερά Ευαγγελία. 

Η ίδια θεωρεί πως ο στόχος του «ανοίγματος» νέων τουριστικών αγορών επετεύχθη. «Από εδώ και πέρα ξεκινούν τα “δύσκολα”», αναφέρει χαρακτηριστικά. Με συνεχείς παροτρύνσεις για συνέχιση της προσπάθειας επισημαίνει πως « η Πιερία είναι μια χαρισματική περιοχή. Έχει όλα τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει στις παγκόσμιες αγορές. Η Olympus Riviera είναι ένας τόπος πανέμορφος και μοναδικός. Η αγάπη μας για την περιοχή μας γεμίζει κουράγιο και αισιοδοξία για το μέλλον». 

Συνεχίζοντας προειδοποιεί πως «τώρα είναι η ώρα της κρίσης για όλους μας. Για εμάς ως 
επαγγελματίες του τουρισμού, τους φορείς της Πιερίας, καθώς και για την αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Οι επισκέπτες της περιοχής έρχονται για να απολαύσουν την παρολύμπια περιοχή. Δεν θα είναι κλεισμένοι στα ξενοδοχεία. Θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας, θα ψωνίζουν από τα μαγαζιά μας, θα τρώνε στα εστιατόρια και τις ταβέρνες μας. Με άλλα λόγια θα δώσουν πνοή στον τόπο μας. Οφείλουμε να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτήν την προσπάθεια και στο τέλος θα είμαστε όλοι κερδισμένοι. Όλοι μας πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, με την υψηλή παροχή υπηρεσιών, καλές υποδομές φιλοξενίας, προσιτή τιμολογιακή πολιτική που να ανταποκρίνεται στις υπηρεσίες μας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ την Πιερία έχουν επισκεφτεί, το τελευταίο χρονικό διάστημα και φιλοξενήθηκαν από την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, ο γενικός διευθυντής του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook καθώς και πολλά άλλα στελέχη της από όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο οργανισμός. Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από το επίπεδο φιλοξενίας και τις προοπτικές αυτού του τόπου. 

Κλείνοντας η κυρία Ξυπτερά αναφέρει: «Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά. Ο τουρισμός στον τόπο μας πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Θεωρώ, πως επόμενος στόχος μας είναι το “άνοιγμα” κι άλλων τουριστικών αγορών καθώς και η ανάδειξη της περιοχής ως κορυφαίου ταξιδιωτικού προορισμού ανά την υφήλιο. Στοχεύουμε ψηλά κι ακόμα ψηλότερα. Η περιοχή του Ολύμπου είναι ένας τόπος πολύτιμος και μοναδικός, αυτό μαζί με τον παγκόσμια γνωστό Όλυμπο είναι το “κλειδί” για ακόμα περισσότερες επιτυχίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: