24 Σεπτεμβρίου 2017

Στην κορυφή ο ΠΑΟΚ, 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στην άδεια Τούμπα και ανέβηκε στην κορυφή της Superleague, περιμένοντας βέβαια το αποψινό ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού.

«Λυτρωτής» για τον δικέφαλο ήταν για μία ακόμη φορά ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Τσίμιροτ σέντραρε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μάτος έδωσε ασίστ στον Σέρβο με κεφαλιά και εκείνος "εκτέλεσε" από κοντά τον Βελλίδη με το κεφάλι στο 55’. Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε νέα ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, με πλασέ του Πέλκα μέσα από την περιοχή που απέκρουσε ο Βελλίδης.

Ο Πέλκας απείλησε ξανά για τον ΠΑΟΚ στο 64΄ με επικίνδυνο σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Βελλίδη. Μετά το γκολ, ο ΠΑΟΚ έβρισκε πιο ανοιχτή την άμυνα του ΠΑΣ και είχε περισσότερους χώρους για να δημιουργήσει φάσεις, όμως με την αποχώρηση του Πέλκα στο 65' έριξε ρυθμούς.

Στο τελευταία τέταρτο του αγώνα ο ΠΑΣ πήρε μέτρα με τον ΠΑΟΚ να οπισθοχωρεί κάπως με στόχο να διατηρήσει το προβάδισμα χωρίς να πάρει ρίσκα. Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ρυθμός έπεφτε, με τους Γιαννιώτες να μην μπορούν να βρουν χώρους ώστε να δημιουργήσουν κάποια αξιοσημείωτη φάση για γκολ. Το ματς έληξε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει άλλη μία νίκη και τον ΠΑΣ να γνωρίζει την πρώτη του ήττα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο, Λέοβατς, Μαουρίσιο (67΄ Σάχοβ), Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί, Πέλκας (65΄ Λημνιός), Βιεϊρίνια (75΄ Μακ), Πρίγιοβιτς.


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68΄ Βιδάλ), Γαρουφαλιάς (61΄ Σολτάνι), Λίλα (43΄ Μανθάτης λ.τ.), Καρανίκας, Γιάκος, Χαλκιαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: