23 Σεπτεμβρίου 2017

Μεγάλη νίκη για τον Παναιτωλικό, 2-0 επί του Παναθηναϊκού

Την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναιτωλικός, καθώς επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο για την 5η αγωνιστική της Super League.

Οι Αγρινιώτες, που ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, άνοιξαν το σκορ στο 19ο λεπτό με πολύ ωραίο σουτ του Μάζουρεκ. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη κι αν εξαιρέσει κανείς την φάση του 40ού λεπτού, που ο Λουντ σκόνταψε και πάτησε τη μπάλα ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, στο υπόλοιπο διάστημα δεν κινδύνευσαν ούτε μία φορά από τον «φλύαρο» Παναθηναϊκό.

Ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ καλός, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει την γρήγορη ισοφάριση, αλλά παράλληλα να αφήνει αρκετά κενά στην άμυνά του. Έτσι στο 50΄ ο Βλαχοδήμος με σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Κλέσιο κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του. Οι «πράσινοι» πατούσαν πιο εύκολα στην περιοχή του Κυριακίδη στην επανάληψη και σε δύο περιπτώσεις άγγιξαν την ισοφάριση με το πλασέ του Μολίνς και την σωτήρια επέμβαση του Μόρα στο σουτ του Τσάβες.

Τα κενά στην «πράσινη» άμυνα συνεχίζονταν με τους γηπεδούχους να χάνουν δύο τεράστιες ευκαιρίες στο 58΄ (πλασέ του Κλέσιο σε άδεια εστία άουτ) και 61΄ (απόκρουση του Βλαχοδήμου σε πλασέ του Μαρινάκη), για να «κλειδώσουν» τη νίκη τους. Τελικά, το 2-0 επιτεύχθηκε στο 65'. Ο Ρότσα πέρασε ανάμεσα από τρεις παίκτες από δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε προσωρινά, όμως ο Κλέσιο σούταρε στην επαναφορά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μόρας, Μιχάι, Μαρινάκης, Ρότσα, Μπεχεράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ (74΄ Μπράβο), Κλέσιο, Ρόσα, Ντίας (84΄ Μαρκόβσκι)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Χουλτ, Μολέδο, Κουρμπέλης, Γιόχανσον, Σιλά, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Λουντ (64΄ Μουνιέ), Άλτμαν (46΄ Τσάβες, 71΄ Χατζηγιοβάνης) ), Μολίνς

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 
Απόλλων Σμύρνης – Πλατανιάς 0-1
Ατρόμητος – Λαμία 3-0
Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 2-0
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου
ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα         16:00
Κέρκυρα – Λεβαδειακός 18:15
Πανιώνιος – ΑΕΛ         18:15
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 20:30
Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου
Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 19:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: