27 Σεπτεμβρίου 2017

Σε δίκη 22χρονη για ανθρωποκτονία σε βάρος 46χρονου μετά από σεξουαλική επίθεση

Από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου δικάζεται 22χρονη η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του 46χρονου Ν.Ζ., έπειτα από σεξουαλική επίθεση που - όπως κατέθεσε στην απολογία της - δέχτηκε μαζί με την 17χρονη φίλη της σε πεζόδρομο της Κορίνθου.


Το πρωί της Τετάρτης θα οδηγηθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου η 22χρονη Π.Α., η οποία στην προσπάθεια της να αμυνθεί σε σεξουαλική επίθεση 46χρονου, όπως υποστήριξε στην απολογία της, τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι. Στην 22χρονη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ η ίδια υποστήριξε είχε μαχαίρι για την προσωπική της ασφάλεια, καθώς ήταν άστεγη και πολλά βράδια ζούσε στο δρόμο. Παράλληλα, η 17χρονη φίλη της η οποία ήταν μαζί της, κατηγορείται ως συνεργός.

Όπως σημειώνεται από φεμινιστικές οργανώσεις και φορείς, στο παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορίες είναι βαρύτατες και δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη το πλαίσιο μέσα στο οποίο τελέστηκε η πράξη αυτοάμυνας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι δύο νεαρές κοπέλες ξημερώματα 22ης Ιουνίου κάθονταν σε ένα παγκάκι στο κέντρο της Κορίνθου. Ο 46χρονος, βγαίνοντας από ένα μπαρ, τις πλησίασε και τους επιτέθηκε σωματικά και λεκτικά. Σύμφωνα με την κατάθεση της 22χρονης: «Πείραζε με σεξουαλικά υπονοούμενα και άλλα τη 17χρονη φίλη μου. Σηκωθήκαμε να φύγουμε αλλά μας ακολούθησε και ήρθε από πίσω μου και με πλησίασε επικίνδυνα».

Όπως υποστήριξε η ίδια, κατά την διάρκεια της επίθεσης αντιλήφθηκε ότι ο 46χρονος έκανε μια κίνηση να βγάλει κάτι από την πίσω τσέπη του, που θεώρησε ότι ήταν μαχαίρι. «Τότε  βγάζω ένα μαχαίρι που είχα μαζί μου για λόγους ασφαλείας. Εκείνος μου έβαλε χέρι και τότε φοβήθηκα και για να αμυνθώ του επιτέθηκα. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω στο στήθος» ανέφερε.

Το τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου εξιχνίασε μέσα σε λίγη ώρα την υπόθεση αξιοποιώντας υλικό από κάμερα της περιοχής καθώς και μια μαρτυρία που οδήγησαν στην σύλληψη της 22χρονης κοπέλας.

Ο 46χρονος άντρας σύμφωνα με την τοξικολογική έκθεση βρισκόταν την στιγμή εκείνη σε κατάσταση προχωρημένης μέθης αφού το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του προσδιορίστηκε σε 2,8 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος.

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: