6 Σεπτεμβρίου 2017

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με λεία 23 κιλά ηρωίνης

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, εργαστηριακή νόθευση και επανατυποποίηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, με σκοπό την περαιτέρω αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.
Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (4 Σεπτεμβρίου 2017) σε καταυλισμό στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, με τη συνδρομή δυνάμεων των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και διμοιριών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.), συνελήφθησαν πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα τρεις υπήκοοι Αλβανίας, δύο άντρες και μία γυναίκα, καθώς και δύο Έλληνες, ηλικίας 27, 45, 39, 41 & 19 ετών, αντίστοιχα.



Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και -κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Για την πλήρη αποδόμηση και διακρίβωση όλου του εύρους της παράνομης δραστηριότητας των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, προηγήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν όλα τα πληροφοριακά δεδομένα, πιστοποιήθηκαν οι ρόλοι και η δράση των εμπλεκομένων και ανακαλύφθηκαν οι χώροι, που χρησιμοποιούσαν ως εργαστήρια νόθευσης – επανατυποποίησης και αποθήκευσης των ναρκωτικών, στην προαναφερθείσα περιοχή.


Πιο αναλυτικά, οι συλληφθέντες διέμεναν σε παραπήγματα, τα οποία αποτελούσαν και εργαστήρια νόθευσης - επανατυποποίησης ηρωίνης, ενώ τις ναρκωτικές ουσίες αποθήκευαν σε πέριξ αυτών περίκλειστους χώρους, σε υπεδάφιες ειδικές κρύπτες.
Έπειτα, οι ναρκωτικές ουσίες διακινούνταν σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπως για παράδειγμα Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα.



Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- πάνω από 23 κιλά ηρωίνη, σε 49 συσκευασίες του μισού κιλού,
- 38,8 γραμμάρια κάνναβης, σε νάιλον συσκευασίες έτοιμες προς πώληση,
- 16,5 κιλά νοθευτική ουσία,
- δύο νάιλον σακούλες με επικολλημένα αυτοκόλλητα στα οποία αναγράφονται στο μεν πρώτο η λέξη «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και στο έτερο η λέξη «ΛΑΡΙΣΣΑ»,
- κυνηγετική καραμπίνα,
- ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο,
- το χρηματικό ποσό των 525 ευρώ,
- δύο ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας,
- οχτώ συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
- δύο φτυάρια, τσάπα και ηλεκτρικός αναδευτήρας (μπλέντερ).
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα, ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: