5 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΣΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Μπορεί η καλοκαιρινή ραστώνη να χαρακτηρίζεται από χαλαρότητα και υποτονικότητα και  να έχει αυτό αντικειμενικό χαρακτήρα, αλλά και μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) συνέχισε με ένταση  να εξοπλίζει με νόμους το αντιλαϊκό – αντεργατικό οπλοστάσιο, ελέω του κλεισίματος της 2ης αξιολόγησης και ανοίγοντας την συζήτηση για την 3η , όπως αξιώνει το εγχώριο και διεθνές  κεφάλαιο, η Ε.Ε. Με στόχο  να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου, που το ποσοστό των κερδών τους κλονίστηκε με την καπιταλιστική οικονομική κρίση  και όξυνε τον ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό.

Καθόλου τυχαία ότι εργοδοτικές – καπιταλιστικές οργανώσεις όπως ο "Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων", χαιρέτησε με ιδιαίτερη θέρμη την πολιτική της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) μετά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, που το λαϊκό εισόδημα και τα δικαιώματα θα δεχτούν νέα βάναυσα χτυπήματα και συνέστησαν στην κυβέρνηση, να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο και να προχωρήσει και σε άλλα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα που ονομάζουν "μεταρρυθμίσεις", που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για την αναπαραγωγή του.
Οι αγώνες της εργατικής τάξης, των εργαζομένων συνολικότερα, του ταξικού  κινήματος, του ΠΑΜΕ, δεν κατέβασαν τα ρολά μέσο του καλοκαιρινού θέρος, γιατί δεν σταμάτησε και η αντεργατική – αντιλαϊκή  πολιτική της κυβέρνησης, να ισοπεδώνει δικαιώματα, κατακτήσεις, να θρυμματίζει κοινωνικές παροχές.
Ομοσπονδίες, συνδικάτα, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οργάνωσαν στην καρδιά του καλοκαιριού,  κλαδικές απεργίες κόντρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία και αυτό από μόνο του είναι μια παρακαταθήκη, που αξιοποιείτε για την παραπέρα οργάνωση και ταξική συσπείρωση των εργαζομένων.
Η Ομοσπονδία των ξενοδοχοϋπάλληλων κάτω από την πίεση των ταξικών συνδικάτων του κλάδου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε συνδυασμό με την άθλια κατάσταση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, που η εργασιακή ζούγκλα, η υπερεντατικοποίηση  της δουλειάς, οι απλήρωτες ώρες εργασίας βασιλεύουν.
 Κατέβηκαν σε κλαδική απεργία που ουσιαστικά μονό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ την οργάνωσαν, την δούλεψαν με περιοδείες, συσκέψεις, Γενικές συνελεύσεις σωματείων – συνδικάτων,  την περιφρούρησαν με απεργιακές φρουρές έξω  από μεγάλα ξενοδοχεία ( Αθήνα, Θεσσαλονίκη,  Κέρκυρα κ.α.).
Αναδεικνύεται πέρα από την ανάγκη, η  δυνατότητα οι εργαζόμενοι  να παλέψουν με τα ταξικά σωματεία και να αγωνιστούν μέσα σους χώρους δουλειάς, που συντελείται και εντείνεται η καπιταλιστική εκμετάλλευση, για τα αυξανόμενα κέρδη του κεφαλαίου, που οι εργοδότες - καπιταλιστές του κλάδου, βαυκαλίζονται ότι  ήταν για αυτούς άλλη μια καλή χρόνια, αφού αποθήκευσαν στα θησαυροφυλάκια τα υπερκέρδη τους, δηλαδή τον μόχθο και τον ιδρώτα των εργαζομένων.
Κλαδική απεργία οργάνωσαν οι εμποροϋπάλληλοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, που προωθεί η συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) και αξιώνουν οι πολυεθνικές, τα πολυκαταστήματα, τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορίου.
 Σε έναν κλάδο  που πέρα από την κατάργηση της Κυριακής αργίας, γενικεύονται οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, η μερική απασχόληση, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και υλοποιούνται κατά γράμμα όλες οι αντεργατικές μνημονιακές δεσμεύσεις, που καταστρατηγούν της συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διαχωρίζουν τους εργαζομένους με βάση την ηλικία τους κ.α.
Και εδώ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα έδωσαν το στίγμα τους, με πλατιά εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζόμενων μέσα στους χώρους δουλειάς, με οργανωτικά μέτρα για την συμμέτοχη των εργαζομένων στην απεργία, με δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο, που απέδωσε σε πολλές περιπτώσεις, αφού τα απεργιακά μπλοκ του ΠΑΜΕ, ήταν μαζικά, μαχητικά, κυρίως σε μεγάλα αστικά κέντρα ( Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Πάτρα, κ.α.).
Σε απεργία μέσα στο κατακαλόκαιρο  προχώρησαν και τα ταξικά σωματεία της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος,  διεκδικώντας υπογραφή νέων κλαδικών  συμβάσεων εργασίας, μέτρα ασφάλισης  και υγιεινές στους χώρους δουλειάς.
Απεργία που χαρακτηρίστηκε από μαζικότητα, μαχητικότατα και στριμώχνει την μελοεργοδοσία – καπιταλιστές εργολάβους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης,  να συνάψουν νέες κλαδικές συμβάσεις  με τους εργαζόμενους  και να πάρουν μέτρα ασφαλείας και υγιεινής,  σε ένα χώρο που συντελέστηκαν  πολλά εργατικά <<ατυχήματα>> , που εύστοχα χαρακτήρισε το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, δολοφονίες εργατών, εξαιτίας της εντατικοποίησης της δουλειάς και των ελλιπών μέτρων ασφαλείας.
 Μέσα στο καλοκαίρι πολλά πρωτοβάθμια σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έδωσαν μέσα στους χώρους δουλειάς,  την μάχη ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, ενάντια σε απολύσεις εργαζομένων.
Αγώνες που κάτω από το ταξικό πείσμα, την καλή οργάνωση των εργαζομένων μέσα από τα ταξικά τους σωματεία,  την κλιμάκωση, πάρθηκαν πίσω οι απολύσεις,  όπως σε εργαζόμενους που δουλεύουν στους κλάδους πληροφορικής και επικοινωνιών στην Αττική,  όπως εργολαβικοί εργάτες της ΛΑΡΚΟ στην Φθιώτιδα κ.α.
Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, μόνο οι αγώνες που δεν γίνονται. Μικροί η μεγαλύτεροι ταξικοί αγώνες είναι το λίπασμα για την ανασυγκρότηση του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, που σε κοινωνική συμμαχία με τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού, θα συγκροτήσουν ένα λαϊκό,  πλειοψηφικό, μαχητικό, αγωνιστικό, ταξικό – αντιμονοπωλιακό ρεύμα, που θα πάει την λαϊκή πάλη μέχρι το τέλος.
 Για αυτό στις 9 Σεπτεμβρίου, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μαζί με το ΠΑΜΕ και της αντιμονοπωλιακές δυνάμεις των μικρομεσαίων, κλιμακώνουμε την εργατική – λαϊκή πάλη και παράλληλα οργανώνουμε,  τα άμεσα νέα βήματα μας, για εφαλτήρια νέων αγώνων, πιο μαζικών, με ταξικό – αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο και προσανατολισμό, που θα σηματοδοτούν την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, την συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, για την αντεπίθεση.
ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

 Τα περί "δίκαιας ανάπτυξης" και "επιστροφής στην κανονικότητα" που θα επιχειρήσει  να πει ο πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έχοντας κάνει  και πρόβα τζενεράλε  σε επίσκεψη του πριν μια εβδομάδα στην καπνοβιομηχανία "Παπαστράτος", αποτελούν τον φερετζέ μιας πολιτικής, που στον πυρήνα της, η ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, αποτελούν στρατηγική επιλογή, επιλογή που περνάει μέσα από την υποτίμηση της τιμής της εργατικής δύναμης, μέσα από της ανατροπές των εργασιακών, ασφαλιστικών, μισθολογικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, την περικοπή κοινωνικών παροχών, την φοροαφαίμαξη των  μικρομεσαίων.
Καμιά δίκαια ανάπτυξη με αντιλαϊκούς – αντεργατικούς νόμους, με νόμους που φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τον λαό μας, νόμοι που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να αναπαρχθεί, αφού στόχος του είναι η αυξανόμενη κερδοφορία των καπιταλιστών, που γίνεται σε καθεστώς έντασης του ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού ,για το κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους.
 Το τσάκισμα των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, οι περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, είναι προϋπόθεση για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου και αποτελούν  συνειδητή ταξική πολιτική, στα πλαίσια της στρατηγικής του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της Ε.Ε.
Αυτό τον δρόμο υπηρετεί   με ταξική συνέπεια και ταξικό ενθουσιασμό υπέρ του κεφαλαίου, η συγκυβέρνηση  ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ).  Για αυτό κάνει τον "κράχτη"  σε δήθεν επενδυτές, διαφημίζοντας τους  πρώτα, όλο το νομοθετικό αντεργατικό – αντιλαϊκό οπλοστάσιο που καμώνεται ότι έχει ψηφίσει και  θα αποτελούν εγγύηση για την κερδοφορία τους.
 Τον ίδιο δρόμο υπηρετεί  και η αξιωματική αντιπολίτευσης η Ν.Δ,  που φωνασκεί από την μεριά της, ότι αυτή η πολιτική είναι δικιά της και  ότι αυτή είναι καλύτερη  να διαχειριστεί  τα συμφέροντα του εγχώριου και διεθνές κεφαλαίου.
 Στον ίδιο δρόμο και τα υπόλοιπα αστικά, μικροαστικά κόμματα ( ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΟΜΜΑ ΛΕΒΕΝΤΗ),  όπως και η χρυσή αυγή, που είναι από τα πιο αγαπημένα παιδιά του κεφαλαίου, των αφεντικών, σαν δύναμη αντιδραστική, με αιχμή του δόρατος, τον απροκάλυπτο αντικομουνισμό, της λάσπες και της συκοφαντίες.
Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ
Ο λαός χει επιλογή και δεν είναι άλλος από αυτόν της ασίγαστης καθημερινής λαϊκής πάλης και αγώνα, της οργάνωσης του μέσα από τα αγωνιστικά σωματεία, συνδικάτα, συλλόγους, της ταξικής συσπείρωσης των εργαζομένων, της συμμαχίας του με τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού.
Η επιλογή είναι η  ταξική – αντιμονοπωλιακή αντίσταση του λαού μας, για την αντεπίθεση, την κοινωνική – πολιτική ανατροπή. Σε αυτή την κατεύθυνση μετράμε βήματα καθημερινά, με ασφαλής δείκτη την ανασυγκρότηση του εργατικού – συνδικαλιστικού  κινήματος, την συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, με αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο.
Η θέση του κάθε εργαζόμενου, του λάου γενικότερα που δεινοπαθεί από της ταξικές πολιτικές που τον φτωχαίνουν και τον εξαθλιώνουν, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου, είναι μαζί με το ΠΑΜΕ , με της δυνάμεις της Κοινωνικής – αντιμονοπωλιακής συμμαχίας, στις 9 Σεπτεμβρίου στην συγκέντρωση στις 6 και 30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.
Να σηματοδοτήσει το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Σεπτεμβρίου την αφετηρία για νέους αγώνες πιο μαζικούς, πιο μαχητικούς, με νέες δυνάμεις να μπαίνουν καθημερινά στον αγώνα, ώστε να δημιουργήσουν εκείνα τα αναχώματα  εις βάρος  της εφαρμογής των  αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων, για την ανακούφιση των λαϊκών δυνάμεως από το ασφυκτικό πλαίσιο που δημιουργούν στην καθημερινότητα του λαού τα αντιδραστικά μετρά, σε συνδυασμό  με την διεκδίκηση αιτημάτων που θα έχουν σαν κριτήριο της σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και θα δημιουργούν τους όρους και της προϋποθέσεις, για την αντεπίθεση και την ανατροπή.
Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του Δ.Σ. Οικοδόμων Κατερίνης

με το ψηφοδέλτιο της << Εργατικής Ταξικής Ενότητας >> που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: