26 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Άντε να τη χαιρόμαστε. Για την Άγκελα Μέρκελ μιλάμε που ναι μεν κέρδισε τις εκλογές αλλά κατώτερη του αναμενομένου η νίκη της. Πρώτος και καλύτερος έσπευσε να την συγχαρεί ο Αλέξης. Γλύφε, γλύφε κάτι θα βγει.

**
Και τώρα τι κάνουμε; Τι επίπτωση θα έχει στην Ελλάδα; Αρχίζει ένας μαραθώνιος στα ΜΜΕ με ειδικούς και μη που θα μας ζαλίσουν για αρκετό διάστημα. Τι θα γίνει το επόμενο διάστημα; Θα μας πάρουν ότι μας άφησαν.
**
Ανησυχητικό λέει ότι η ακροδεξιά έφτασε στο 15%. Λογικό ήταν. Λίγο η μεταναστευτική πολιτική, λίγο η νοσταλγία, λίγο το dna, όλα έπαιξαν το ρόλο τους.
**
Κι άντε τώρα να σταματήσεις τους Χρυσαυγίτες που αναθάρρησαν και τίποτε, τίποτα δεν τους σταματά ούτε κι ο Κυριάκος.
**
Λένε ότι η Ν.Δ έφτασε στα όρια της αυτοδυναμίας. Εξαρτάται από το πόσο ακριβό είναι το γκάλοπ. Όσο πιο μεγάλη διαφορά δίνει από το Σύριζα τόσο περισσότερο κοστίζει.
**
Και ο Σύριζα; Λέτε να μπορεί να κάνει την ανατροπή από το -10; Γιατί όχι, εδώ έκανε ανατροπή η ΑΕΚ από το 0-2 .
**
Στην διαμελισμένη αντιπολίτευση του δήμου Κατερίνης ψάχνουν για υποψήφιο Δήμαρχο και καταστρώνουν σχέδια και για ευρύτερες συμμαχίες. Όμως οι σχεδιασμοί προσκρούουν στην έλλειψη ισχυρών προσωπικοτήτων γιατί όπως και να το κάνουμε η εκλογή δημάρχου δεν είναι αμιγώς υπόθεση κομματική.
**
Βέβαιο είναι πάντως ότι ο Σάββας Χιονίδης θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος κι’ αυτή τη φορά, δηλώνοντας στη στήλη ότι αισθάνεται και είναι άνθρωπος της αυτοδιοίκησης και αυτό σημαίνει πολλά, βάζοντας τέρμα στην παραφιλολογία περί αλλαγής ρόλων στο πολιτικό τοπικό σκηνικό.
**

Η  «Τοπική της Πιερίας, εκφράζει την οδύνη της για το χαμό του Σάββα Σιδηρόπουλου που με τη στάση του κοσμούσε τον πολιτικό και κοινωνικό βίο της πόλης μας. Εκ βαθέων τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: