5 Σεπτεμβρίου 2017

Εν ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Το διαβάσατε κι΄αυτό; Βαρυσήμαντο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα σε φίλα προσκείμενη εφημερίδα με τίτλο «Ήταν ψεύτης ο Ανδρέας ;» τι ήθελε να πει ο ποιητής;

**
Στο κείμενο πλέκει εν ολίγοις το εγκώμιο του Ανδρέα επιχειρώντας άνοιγμα στο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Παράλληλα στέκεται στο ότι κάποιες εξαγγελίες του Ανδρέα δεν υλοποιήθηκαν , γιατί είχε απέναντι του ένα σύστημα ισχυρό και διερωτάται αν ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ήταν ψεύτης. Ρητορικό το ερώτημα και η απάντηση σαφής. Όχι βέβαια.
**
Αυτό με τη λογική ενός σοφιστή σημαίνει ότι αφού δεν ήταν ψεύτης ο Ανδρέας δεν είμαι κι εγώ που έχω να αντιμετωπίσω ένα σκληρό σύστημα. Απολογία με φόντο τις γκρίζες σελίδες της διακυβέρνησης του που θέλει να ωραιοποιήσει.
**
Ένας πολιτικός ελιγμός, με πιασιάρικο τίτλο που έπεσε στο κενό όχι μόνο γιατί πανταχόθεν εβλήθη αλλά και γιατί από τη φύση του ήταν ανιστόρητος.
**
Αλλάζουμε πεδίο. Μυρίζει μπαρούτι. Κάθε λίγο και λιγάκι ακούμε για βόμβες υδρογόνου, απειλή Βόρειας Κορέας, περί παγκοσμίου πολέμου, οργή Τράμπ και τα γνωστά. Όσα πυρηνικά είχε ο Σαντάμ άλλα τόσα έχει ο Κιμ.
**
Προφανώς οι Αμερικανοί έχουν κάποια ληγμένα και θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν και άρχισε το παιχνίδι εντυπώσεων. Δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα  γιατί το ξαναείδαμε το έργο.
**
Ακούστε κι αυτό. Για να βάλουμε μια διαφήμιση του δήμου Κατερίνης ευτελούς αξίας μας  ζήτησαν. 1). φορολογική ενημερότητα. 2) ασφαλιστική ενημερότητα. 3).ενημερότητα ΤΕΒΕ. 4). Ποινικό μητρώο και 5,6 κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις με σχετικούς νόμους που αγνοούμε. Και δεν δέχονται συμψηφισμό με εφορία και ΙΚΑ. Αυτά επιβάλλονται από το Υπουργείο Οικονομικών φυσικά. Δεν θέλουν ούτε να εισπράξεις ούτε να εισπράξουν. Δυτυχώς αξιότιμοι βουλευτές του Σύριζα που δεν μας ζήτησαν διάγνωση πρόσφατης κολονοσκόπησης Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απολέσαι.
**


Δεν υπάρχουν σχόλια: