14 Σεπτεμβρίου 2017

Σπουδαία νίκη για την ΑΕΚ μέσα στην Κροατία

Ιδανική ήταν η επιστροφή της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League μετά από έξι χρόνια. Η Ένωση νίκησε με 2-1 τη Ριέκα μέσα στην Κροατία, ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων.


Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό με τον αρχηγό της. Ο Μπακάκης γέμισε μέσα στην περιοχή, υπήρξε μπλέξιμο στους αμυντικούς της Ριέκα, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο ο οποίος με διαγώνιο σουτ, άνοιξε το σκορ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η Ριέκα έφτασε στην ισοφάριση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ελέζ βρέθηκε μόνος του στην «καρδιά» της άμυνας και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 63’ η ΑΕΚ ξαναπήρε το προβάδισμα με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που έκανε το 1-2. Μάλιστα, στο υπόλοιπο του αγώνα όχι μόνο δεν απειλήθηκε, αλλά είχε και δύο ευκαιρίες να «κλειδώσει» τη νίκη. Δεν το έκανε, ωστόσο πήρε αυτό που ήθελε και επιστρέφει από την Κροατία με μια σπουδαία νίκη.

ΡΙΕΚΑ (Κεκ): Πρσάλκο, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Έλεζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μίσιτς (81’ Ματέι), Γκαβράνοβιτς (59’ Μάλες), Έμπερ, Κβρζιτς (74’ Ακόστι), Γκοργκόν.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Λόπες, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (78’ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (60’ Μπακασέτας), Λιβάγια (85’ Αραούχο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: