7 Σεπτεμβρίου 2017

Η αλήθεια να λέγεται “ Όταν σε εξαπατήσουν την πρώτη φορά θα πρέπει να ντρέπονται. Όταν σε εξαπατήσουν δεύτερη φορά θα πρέπει να ντρέπεσαι ο ίδιος.”

Γράφει ο Φιλήμων Δημολιός 

Η οικονομική εξαθλίωση των ελληνικών νοικοκυριών δεν έχει σταματημό. Η τραγική αυτή κατάσταση συνεχίζεται με τον αφανισμό του πρωτογενή τομέα , μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων , “ η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας”, κατά των προηγούμενων μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων. 

Το μεγαλύτερο δράμα – τραγωδίας εξελίσσεται κάθε τέλος του μηνός στα γκισέ των τραπεζών με τους συνταξιούχους. 
Οι υπερήλικοι , ανήμποροι , ανάπηροι στοιβαγμένοι από τα χαράματα σε ουρές δεκάδων μέτρων περιμένουν να ανοίξουν οι πόρτες των τραπεζών για να προμηθευτούν τον πολυπόθητο αριθμό που θα τους οδηγήσει στο ταμείο. 
Μετά από ώρες ταλαιπωρίας φτάνουν στο ταμείο και τους πιάνει ιδρώτας κρύος. Μήπως και πάλι τους μειώθηκε η σύνταξη και δεν θα φτάσουν τα ΕΥΡΩ για την αποπληρωμή φόρων , τελών και χαρατσιών. Και δεν προλαβαίνουν να τη γευτούν μόνο που αρέσκονται να τη μετρούν ! Και όταν τελειώνουν τη συναλλαγή ψάχνουν τις τσέπες τους μήπως τους έμεινε καμιά δραχμή ( ευρώ). Φεύγοντας από εκεί από αυτό το “γωνιακό μαγαζί” σκυφτοί στο δρόμο περπατούν και παραμιλούν. Η σκέψη τους πηγαίνει στα έρμα αυτά τα μέτρα τα ληστρικά και δεν κοιτούν ούτε δεξιά μα ούτε και αριστερά. 
Θυμόμαστε εκείνα τα περίφημα Κολχόζ των πρώην κομμουνιστικών κρατών. Και κει στοιβαγμένοι σε ουρές , δεκάδων μέτρων , δεν περίμεναν να πληρωθούν αλλά λίγα δράμια ψωμί , ζάχαρη,όσπρια , λαρδί , βούτυρο από κοτόπουλα να προμηθευτούν. Άρα ποια η διαφορά της επτάχρονης κατάστασης που βιώνει ο ελληνικός λαός με εκείνη των πρώην κουμμουνιστικών κρατών; Στα καθημερινά τηλεοπτικά παράθυρα παρελαύνουν οι κάθε είδους κομισάριοι – τελάληδες των μνημονιακών κυβερνήσεων και κομμάτων και αλληλοσυγκρούονται για τη χρεοκοπία της χώρας και τη φτωχοποίηση του λαού. Ποιος δηλαδή ξεπούλησε τη χώρα και φέσωσε το λαό.
 Τα παρακάτω στοιχεία δείχνουν τι δάνεια πήραν όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα 
1974-1981 Κω/νος Καραμανλής 14 δισ. Ευρώ 
1981- 1989 Ανδρέας Παπανδρέου 62 δισ. Ευρώ 
1989 – 1993 Συγκυβερνήσεις Ζολώτα – Γρίβα και στη συνέχεια Κων/νου Μητσοτάκη 66 δισ. Ευρώ 
1993- 2004 Ανδρέας Παπανδρέου και στη συνέχεια Κων/νος Σημίτης 91 δις ευρώ
2004 – 2009 Κων/νος Καραμανλής 70 δις ευρώ
2009 – 2014 Γεώργιος Παπανδρέου και στη συνέχεια Συγκυβέρνηση Αντώνης Σαμαράς – Ευάγγελος Βενιζέλος 20 δις ευρώ 
2015 Συγκυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα – Πάνου Καμμένου και μέχρι σήμερα πλησιάζει τα 10 δις ευρώ. Μπαίνοντας στα μνημόνια και ενώ το χρέος θα έπρεπε να μειώνεται λόγω περικοπών , συντάξεων και μισθών και των υπέρογκων φορολογικών επιβαρύνσεων για την αποπληρωμή χρέους , αυτό συνεχίζεται να διογκώνεται . 
Χωρίς ίχνος ντροπής υποτιμώντας τη νοημοσύνη του λαού προσπαθούν να αποποιηθούν τις τεράστιες ευθύνες τους . Ομιλούν αυτοί που μετά τη μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα αντί να χρησιμοποιήσουν τα δάνεια για επενδύσεις στην πρωτογενή παραγωγή , στην επιχειρηματικότητα και στην ανασυγκρότηση του κράτους τα χρησιμοποιούσαν για τα κόμματά τους , τους κομματικούς τους στρατούς , για πλουσιοπάροχες αμοιβές κυβερνητικών , διοικητικών και κομματικών τους στελεχών και στελεχών και συμβούλων αργόσχολων και παρατρεχάμενων περιφερόμενοι στα διάφορα υπουργεία, για μετακινήσεις εκατομμυρίων οπαδών τους , για να γεμίζουν τις πλατείες των ομιλιών τους , για μετακινήσεις από εξωτερικό και Ελλάδα των οπαδών τους την ημέρα των εκλογών. Για τη δημιουργία νέων μεγάλων οικονομικά ολιγαρχών του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και για πλουτισμό μεγαλοεργολάβων δημοσίων έργων.
 Μετά τη μεταπολίτευση είχαν στήσει τόσο καλά τα ψεύτικα ιδεολογικά μαντριά τους που στόχο είχαν να φανατίζουν τους οπαδούς τους. Τη σκυτάλη σήμερα από το ΠΑΣΟΚ την πήρε ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ . Ήδη άρχισαν να στήνουν πάλι το σκηνικό της εξαπάτησης του λαού με έναν πρωθυπουργό παρουσιάζοντάς τον ως νέο και εκσυγχρονιστή Ανδρέα Παπανδρέου. Και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ως σύγχρονο παρθενογέννητο ηγέτη προερχόμενος από άλλον πλανήτη. Γεννημένοι στα πλούτη και μη γνωρίζοντας από δουλειά και φτώχεια περιοδεύουν ανά τη χώρα και ως σύγχρονοι ΣΩΤΗΡΕΣ μας διαβεβαιώνουν ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία την οποία οι ίδιοι ως εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων και αντάμα με τους συγκυβερνήτες τους τη χρεοκόπησαν .
Μας επαναφέρουν τις φιλοπολεμικές τους τακτικές των δεκαετιών 80-90 .Σε αυτό το στήσιμο του σκηνικού δεν λείπουν και τα συγκυβερνώντα κόμματά τους ΑΝΕΛ , ΠΑΣΟΚ καθώς και τα κόμματα ΠΟΤΑΜΙ , ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ , ευελπιστώντας σε μία νέα κυβερνητική σύμπραξη. Και δεν είναι τυχαία η πρόσφατη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου “ στις επερχόμενες εκλογές μετά το πέρας της τετραετίας θα συγκρουστούν δύο ιδεολογικές παρατάξεις αριστερά – δεξιά”. 
Ο λαός πλέον αντιλήφθηκε ότι όλα αυτά τα μνημονικά κόμματα είναι “συγκοινωνούντα δοχεία” και το μόνο που τους απασχολεί είναι ο θώκος της εξουσίας.
 Οι ηγέτες και τα στελέχη αυτών των μνημονιακών κομμάτων αγωνίζονται να ξανακαταλάβουν την εξουσία , για να πέσουν στη μάσα και να μασάν χωρίς ανάσα και την Ελλάδα την καημένη να την έχουν μια ζωή υπερχρεωμένη .Στην παρατεταμένη αυτή προεκλογική φιέστα που ήδη άρχισε οι πρώην ψηφοφόροι τους προ πολλού άρχισαν να τους αποστρέφονται γι’ αυτό και στις ομιλίες τους περιοδεύοντας ανά την Ελλάδα η ορχήστρα τους παίζει και θα συνεχίζει να παίζει χωρίς ακροατήριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: