8 Σεπτεμβρίου 2017

Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος η Εθνική Νέων Γυναικών

Ένα βήμα μακριά από την κορυφή του κόσμου βρίσκεται η εθνική υδατοσφαίρισης νέων γυναικών. Το συγκρότημα του Στέφανου Λέανδρου «επιβίωσε» από δεύτερο θρίλερ μέσα σε 24 ώρες, επικράτησε 7-6 της Ολλανδίας στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο κατάμεστο κολυμβητήριο του Βόλου, και αύριο στις 8 μ.μ. έχει... ραντεβού με την ιστορία. 


Αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στον τελικό θα είναι η Ρωσία, που νωρίτερα νίκησε 9-6 την Ισπανία. Αν η εθνική κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, το ελληνικό πόλο θα πανηγυρίσει ένα ανεπανάληπτο νταμπλ στην ηλικιακή κατηγορία νέων (U-20), καθώς ουδέποτε στην ιστορία του αθλήματος έχει καταφέρει μία χώρα να κατακτήσει την ίδια χρονιά τον παγκόσμιο τίτλο στην ίδια κατηγορία και στα δύο φύλα.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάδα προκρίνεται σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νέων γυναικών. Η προηγούμενη ήταν το 1997 στην Πράγα, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 6-5 της Αυστραλίας και κατέκτησε το τρόπαιο.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ολλανδία): 2-0, 2-3, 1-3, 1-1

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Βασ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Πρωτοπαπά 2, Πάτρα, Μιχαηλίδου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σελετοπούλου, Μαυρωτά, Δουρέκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: