5 Σεπτεμβρίου 2017

Οριστική λύση σε έξι μήνες υποσχέθηκε ο δήμαρχος

Υδροδότηση Ν. Τραπεζούντας –Αγανακτισμένοι κάτοικοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και πέτυχαν την λύση του προβλήματος

Οριστική λύση σε έξι μήνες στην υδροδότηση Ν.Τραπεζούντας υποσχέθηκε ο δήμαρχος Κατερίνης Σ. Χιονίδης στους κατοίκους της περιοχής που βρέθηκαν το απόγευμα της παρασκευής στο δημαρχείο διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν επι σειρά μηνών και κορυφώθηκαν το καλοκαίρι.

Τόσο ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ν.Τραπεζούντας κ. Λεωνίδας Ζανέτας όσο και ο δικηγόρος εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα των κατοίκων κ. Σειταρίδης, έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα στη διοίκηση τονίζοντας πως δεν εκλιπαρούν αλλά απαιτούν λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί το χωριό εδώ και χρόνια.
Για το θέμα τοποθετήθηκαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημ. Ντούρος που αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε ο δήμος και η ΔΕΥΑΚ για το πρόβλημα, εστιάζοντας στις συνεχείς ενέργειες του, την παρουσία του στην περιοχή και τη νυχθημερόν εργασία των υπαλλήλων του δήμου.

Ο ίδιος δεν κατάφερε να πείσει τους κατοίκους ούτε καν να τους προτείνει λύση, σε αντίθεση με το δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη που αν μη τι άλλο αναγνώρισε το δίκαιο της αγανάκτησης των κατοίκων.

Ο κ. Χιονίδης δεσμεύθηκε πως σε ορίζοντα 6 μηνών το πρόβλημα θα έχει αντιμετωπιστεί  αφού ο δήμος άμεσα θα προμηθευτεί υδατοδεξαμενή προκάτ (πρόταση Αστέριου Μπουσνάκη) που θα λειτουργεί ως αποθήκη νερού για έκτακτες ανάγκες, επίσης νέες  γεωτρήσεις ενώ επίσης θα υποβληθεί αίτημα στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας λόγω των ειδικών συνθηκών να ενταχθεί κατασκευή ειδικού αγωγού που θα συνδέσει τις δεξαμενές Κατερίνης με το δίκτυο της Τραπεζούντας.
Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα με τις προτάσεις του δημάρχου Κατερίνης, ενώ οι επικεφαλής της μειοψηφίας τόνισαν πως κακώς η διοίκηση τόσους μήνες και ενώ γνώριζε πολύ καλά το πρόβλημα που υπάρχει δεν προχώρησε στη λύση του με τις παραπάνω ενέργειες αλλά το πράττει τώρα υπο την πίεση του κόσμου και τη δημοσιοποίηση του θέματος στα ΜΜΕ.

ΚΛΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερη αναφορά έγινα σε όλες τις τοποθετήσεις τόσο των εκπροσώπων των κατοίκων όσο και των δημοτικών συμβούλων στις κλοπές νερού που γίνονται στο δίκτυο προκειμένου το νερό να χρησιμοποιηθεί σε αγροτικές καλλιέργειες.

Για το θέμα όπως είπε ο κ. Ντούρος έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Κατερίνης και διενεργεί έρευνα, ενώ  η διοίκηση προέτρεψε τους κατοίκους εφόσον έχουν πληροφόρηση για νέα κρούσματα να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η πρόταση του κ. Ντούρου να τοποθετήσει η κοινότητα Τραπεζούντας φύλακα νερού στην περιοχή της Π.Χράνης όπου κατήγγειλε ότι γίνεται κλοπή νερού απορρίφθηκε από τους κατοίκους εύλογα ως ανεφάρμοστη και ανεδαφική.




Δεν υπάρχουν σχόλια: