6 Σεπτεμβρίου 2017

Εν ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Έχουμε Μακρόν στην Αθήνα. Το πιο ενδιαφέρον σημείο της συνάντησης είναι το μενού. Φαντάζομαι συναγρίδα ή σφυρίδα με λαχανικά και άφθονο γαλλικό κρασί.

***
Σίγουρα κι αυτόν κάτι θα τον κεράσουμε για το καλό της συμμαχίας, κανένα λιμάνι, καμία εταιρεία ύδρευσης, κανένα βουνό. Τόσο μας συμπαραστάθηκαν οι άνθρωποι από την εποχή του Σαρκοζί και του Ολάντ.
***
Όποιος ξένος ηγέτης έρχεται κάτι παίρνει στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης. Άλλος ΟΤΕ, άλλος αεροδρόμια, άλλος λιμάνια, άλλος σιδηρόδρομους.
***
Και μετά το μόνιμο ρεφραίν. Η Ελλάδα έκανε βήματα προόδου, έρχεται η ανάπτυξη και όλοι μέσα στην τρελή χαρά.
***
Με ρωτάνε για τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια. Το ξεκαθάρισα, όταν λες ΝΑΙ  παύεις να είσαι κύριος του εαυτού σου. Το θεωρούσα προδιαγεγραμμένο και αναπόφευκτο. Φοβού τους Δαναούς και δώρα «δίδοντες». Πάμε για πικ νικ στις ανεμογεννήτριες.
***
Να δείγμα ηγέτη. Ο Κυριάκος έχει πυγμή. Έκοψε τον υιό Τραγάκη, αποδιοπομπαίος τράγος, καθότι ο πατήρ ανήγγειλε την υποψηφιότητα του υιού. Βέβαια και ο Κυριάκος μπήκε στο κοινοβούλιο μετά την αποχώρηση του επίτιμου αλλά δεν  είμαστε και το ίδιο.
***
Ας μάθουν και κάποιοι δικοί μας ότι το χρίσμα εκπορεύεται μόνον εκ του υιού Μητσοτάκη και τα όσα λέγοντα περί του κολλητού Λευτεράκη αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας. Λευτέρη παρόλα αυτά είσαι number one.
***
Σαν Τύπος έχουμε την υποχρέωση κάποιους συμπολίτες μας που πήραν τα μυαλά τους αέρα να τους προστατεύουμε. Ας προσγειώσουμε τους αυτοαναγορευόμενους υποψήφιους βουλευτές, δημάρχους, αντιπεριφερειάρχες. Είναι ανθρωπιστικό μας καθήκον.

***
Πάω ΔΕΘ. Δεν θα παραβρεθώ στην ομιλία Τσίπρα. Θα προτιμήσω λίγη μαύρη μπύρα. Είναι πιο απολαυστική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: