6 Σεπτεμβρίου 2017

Υπογράφεται σήμερα μνημόνιο συνεργασίας για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας - Βουλγαρίας

Στην Καβάλα βρίσκεται από χθες ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες για την κατασκευής της λεγόμενης «Σιδηροδρομικής Εγνατίας».Το έργο αφορά στην ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική σύνδεση τριών λιμανιών της Βουλγαρίας -της Βάρνας, του Μπουργκάς και του λιμένα του Δούναβη- και των τριών λιμανιών της Βορείου Ελλάδας με τα αντίστοιχα εμπορευματικά κέντρα, δηλαδή της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα έχει γίνει νέα χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα.
Σκοπός του έργου είναι να αναπτύξει τις εμπορευματικές μεταφορές ανάμεσα στα λιμάνια διέλευσης, ώστε να διευκολύνει τις ροές στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και πρόκειται να ενταχθεί στα διευρωπαϊκά δίκτυα.
Οι κ.κ. Τσίπρας και Μπορίσοφ είχαν συμφωνήσει για το έργο στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας και Σερβίας τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: