19 Σεπτεμβρίου 2017

Χορτάσαμε γραβάτες!

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού 

Πάει και η ΔΕΘ. Γαλάζια επέλαση το Σαββατοκύριακο και αφού χορτάσαμε γραβάτες, επιστρέψαμε στη βάση μας.

Η μισή Κατερίνη βρέθηκε στη ΔΕΘ. Εγώ όχι. Σκέφτηκα ότι με τόσες φώτο και τόσα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το παραπολιτικό δεν χρειάζεται να «ιδρώσεις» για να το βγάλεις.

Είδα νυν, είδα πρώην, είδα τέως, όλοι χαμογελαστοί, ευτυχισμένοι και χαρούμενοι. Ολοι έτοιμοι και ετοιμοπόλεμοι.

Στιλιστικές επιλογές για γέλια και για κλάματα επίσης.
Για κάποιους η ΔΕΘ σημαίνει δεξίωση, για άλλους πανηγύρι, για άλλους βόλτα στην παραλία και για άλλους, ευκαιρία για εντυπωσιασμό.

Επιμένω ότι πρέπει να αφήνουμε όλα τα λουλούδια να ανθίζουν με τον δικό τους τρόπο. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να σκιαγραφήσουμε χαρακτήρες και χαρακτηριστικά ανθρώπων.

Για να μην μιλήσω για κάποιες από τις κυρίες που θεωρούν πως η ΔΕΘ, δεν είναι βήμα προγραμματικού πολιτικού λόγου,  είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πασαρέλα   κ.λ.π. κ.λ.π.

Πάμε τώρα και στην ουσία. Ο Κυριάκος υποσχέθηκε μείωση φόρων, μείωση ΕΝΦΙΑ και θέσεις εργασίας.

Ουδέν μεμπτόν. Αβίαστο το ερώτημα. Μα πώς;

Τώρα θα μου πείτε η πολιτική είναι τέχνη. Για άλλους είναι η τέχνη του εφικτού, για άλλους η τέχνη του να πείθεις τη μάζα. Διαλέγετε και παίρνετε.

Θα αφήσω τους γαλάζιους, γιατί είναι και λίγο κουρασμένοι από την 10ήμερη υπερπροσπάθεια με κλιμάκια, επισκέψεις, συναντήσεις, ημερίδες και πάω στην τοπική επικαιρότητα.

Αίσθηση και μάλλον αρνητική έκανε η επιστολή της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπ.Σκούφα με την οποία γνωστοποιούσε την απόφασή της να μην παραστεί στις εκδηλώσεις ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ καθώς οι διοργανωτές αποφάσισαν να τιμήσουν για την προσφορά του στον αθλητισμό τον εν ενεργεία βουλευτή Κώστα Κουκοδήμο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από αυτό, ο βουλευτής δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα, από συλλόγους, αθλητικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς να τον βραβεύσουν.

Τι να συμπεράνω; Μάλλον κάποιοι αποφάσισαν να τρολλάρουν τη βουλεύτρια, καθώς δεν αντέχει άλλης κριτικής η ενέργειά της.

Το δικό μου σχόλιο για το θέμα; Μικροψυχία.
Το έγραψα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και κάτι ακόμη. Το ίδιο σχόλιο θα έκανα και αν η επιστολή της κ. Σκούφα είχε αποδέκτη βουλευτή του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ κ.λ.π.

Εξίσου εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι άλλοι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να μην συνυπογράψουν.

Αλλάζω κλίμα.
Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ. Οι υψηλές θερμοκρασίες αυτό το Σαββατοκύριακο μας το υπενθύμισαν.
Και το ρεπορτάζ παραμένει στην τουριστική ζώνη, καθώς αιφνιδιαστικά κάποιοι αποφάσισαν πως πρέπει να κατεδαφιστεί η προβλήτα στην πλατεία της Παραλίας.

Ολόκληρο το καλοκαίρι, έδιναν διαβεβαιώσεις πως επίκειται νομοθετική ρύθμιση, ώστε να περάσει η αρμοδιότητα των παρεμβάσεων και έργων στους δήμους για να επιλυθεί το πρόβλημα.

Αφού αποκοίμισαν τους πάντες μόλις έληξε η τουριστική περίοδος ανακοινώνουν κατεδάφιση.
Δείγμα γραφής αξιοπιστίας.

Δεν έχω άλλο σχόλιο προς το παρόν. Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Καλή μας εβδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: