29 Σεπτεμβρίου 2017

Χειροπέδες σε συμμορία που διακινούσε μετανάστες στη χώρα


Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, πέτυχαν τη σύλληψη τριών μελών εγκληματικής ομάδας που διευκολύνει την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στη χώρα μας και την περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 41, 18 και  18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για συμμορία, διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα, μεταφορά-προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες πρώτες πρωινές ώρες της  στην περιοχή του Έβρου, συνελήφθησαν οι δύο 18χρονοι που συνόδευαν συνολικά 20 αλλοδαπούς, μεταξύ τους και πέντε ανήλικοι, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, εισήλθαν πρωινές ώρες της προηγούμενης ημέρας από τα ελληνοτουρκικά  σύνορα και θα κατέβαλαν για την μετακίνησή τους το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ έκαστος.

Επίσης, σε ταυτόχρονη επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, εντοπίσθηκε και συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός, ηγετικό στέλεχος της συμμορίας, ο οποίος μεθόδευε τις παράνομες διακινήσεις, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλαστό έγγραφο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

πηγή: thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: