8 Σεπτεμβρίου 2017

Εν ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Να συλλυπηθώ κι εγώ για τις καταστροφές στον Άγιο Μαρτίνο που προκάλεσε ο τυφώνας Ιρμα. Ανθρώπινο γαρ και μετά να διερωτηθώ τι δουλειά έχετε βρε Γαλλο-Ολλανδοί στον Άγιο Βαρθολομαίο και τον Άγιο Μαρτίνο; Είναι λέει κοινότητες, γράφε αποικίες, στον 21ο αιώνα. Κατά τα άλλα ύμνοι στη Δημοκρατία.


***
Με γενικόλογα Τσίπρας και Μακρόν, ομιλίες φιλολογικού ενδιαφέροντος και μακράν καλύτερος ο Αλέξης που όπως και να το κάνουμε το’χει. Αλλά εις ώτα μη ακουόντων.
***
Μεγάλο ενδιαφέρον από τους Γάλλους για τα πετρέλαια και τα νερά. Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις. Αλέξη, δώστα όλα, ακόμη και τα νερά, ούτως ή άλλως σε λίγο εμφιαλωμένα θα πίνουμε.
***
Η γνώμη μου για τον Μακρόν; Κάτι σαν τον Καμίνη, άχρωμος, άγευστος και άοσμος. Λέτε να είναι μόδα και να μας κάτσει;
***
Ήταν και οι κυρίες. Η κυρία Προέδρου, προσωποποίηση της Ελληνίδας μάνας και νοικοκυράς, η Μπριζίτ η στοργική σύζυγος, η Μπέττυ βελτιωμένη έκδοση νεοελληνίδας νεόπλουτης και φυσικά η Έφη Αχτσιόγλου διακαής πόθος του κόσμου της εργασίας.
***
Ήταν μια φιέστα δια χειρός του ανεπανάληπτου σκηνοθέτη Μπιρσίμ που μας θύμισε χρόνια δοξασμένα τότε που η Ελλάδα έστω κατά τι ανήκε στους Έλληνες.
***
Οι Γερμανοί βέβαια ξίνισαν με την επίσκεψη Μακρόν, είναι λέει αγαπητός στους Έλληνες ενώ Μέρκελ και Σόιμπλε είναι μισητοί. Εμείς όμως κρατήσαμε και πισινή, πήγε ο Άδωνις με συνοδεία εμπόρου όπλων και υπέβαλλε τα σέβη του στον Σόιμπλε, αντιπρόεδρος γαρ της μεγάλης γαλάζιας παράταξης.


***
Καταλαβαίνετε τι γίνεται. Ο ένας γλείφει εδώ, ο άλλος εκεί αλλά τζάμπα το σάλιο. Το μοτίβο άλλαξε. Κανένα σπίτι σε χέρι δανειολήπτη. Και ετοιμαστείτε για τη ΔΕΘ. Το μενού έχει γιαουρτάκι λάιτ με λίγα λιπαρά για την ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: