8 Σεπτεμβρίου 2017

Με τηλεοπτική κάλυψη η είσοδος του Γκάλη στο «Hall of Fame»

Ο Νίκος Γκάλης θα βιώσει στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης την υπέρτατη τιμή αφού θα ενταχθεί στο Hall of Fame. Η τελετή θα μεταδοθεί απευθείας από την Cosmote TV η οποία εξασφάλισε τα δικαιώματα τηλεοπτικής κάλυψης.

Η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 1:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου και οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελετή.

«Δεν το μετάνιωσα που δεν έπαιξα στους Σέλτικς»

Για την απόφασή του να παίξει μπάσκετ στην Ελλάδα μίλησε ο Νίκος Γκάλης λίγο πριν εισαχθεί στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.

Το μέλος της τάξης εισακτέων του 2017 ανέτρεξε στο 1979, όταν επιλέχθηκε από τους Μπόστον Σέλτικς, αλλά προτίμησε να ενταχθεί στο ρόστερ του Άρη και εν τέλει να αλλάξει την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Συγκεκριμένα εξήγησε: “Ήταν και δική μου απόφαση. Κάτσαμε και μιλήσαμε. Είχα γενναιόδωρες προσφορές από την Ελλάδα. Προερχόμενος από φτωχή οικογένεια αποφάσισα να συνεχίσω στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ήταν μία απόφαση που ουδέποτε μετάνιωσα, επειδή ερωτεύθηκα τη χώρα και τους ανθρώπους μόλις έφθασα εκεί. Έχουν περάσει πλέον 38 χρόνια. Δεν έφυγα. Δεν μετάνιωσα”.

Συμπλήρωσε: “Ήμουν χαρούμενος. Ήμουν ικανοποιημένος με την απόφασή μου. Ξεκινήσαμε κάτι καινούργιο στην Ελλάδα με το Big Bang του 1987 μετά το Ευρωμπάσκετ. Ήμουν πολύ ικανοποιημένος που μπορέσαμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο για τη χώρα μου”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: