4 Σεπτεμβρίου 2017

To 43ο φεστιβάλ KNE στην Κατερίνη

Στάση στο ταξίδι του 43ου φεστιβάλ έγινε στην Κατερίνη το Σάββατο 2 Σεπτέμβρη. Η προφεστιβαλική πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, και πλήθος κόσμου και νεολαίας παρακολούθησαν με ενθουσιασμό και κέφι τις εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τη σ. Στέφη Μαβίδου - Πέσιτς, μέλους του Τ.Σ. Πιερίας της ΚΝΕ. Ακολούθησε μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, επίδειξη ποντιακών χορών από το χορευτικό μικρών ηλικιών του πολιτιστικού συλλόγου «Η Παναγία Σουμελά» υπό τους ήχους ποντιακής λύρας, πολιτική ομιλία από το σ. Κυγιάκη Χρήστο, γραμματέα της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και μέλους του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με λαϊκή συναυλία από το συγκρότημα βορειοδυτικών συνοικιών Θεσ/νίκης του ΚΚΕ.
Στο χώρο λειτουργούσε έκθεση με θέμα «Αλήθειες και Ψέμματα για το Σοσιαλισμό και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ», βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, μαθητικό περίπτερο, περίπτερο ενάντια στα Ναρκωτικά, περίπτερο της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης και του Λαϊκού Φροντιστηρίου καθώς και σκακιστική γωνιά.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη στο π. στρατόπεδο Παύλου Μελά όπου θα πραγματοποιηθεί το 43ο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: