12 Οκτωβρίου 2017

Πρόγραμμα εορτασμού της 105ης επετείου της απελευθέρωσης της Κατερίνης

Για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2017 οι παρακάτω εκδηλώσεις:


Α. ΚΥΡΙΑΚΗ 15 Οκτωβρίου 2017
1. Στο μνημείο του πεσόντος, κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟ-ΡΩΝΟΥ, από πλευράς σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στεφάνι θα καταθέσουν το 14ο Δη-μοτικό Σχολείο Κατερίνης και το 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης. Τα ορισθέντα πιο πάνω σχολεία να φροντί-σουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.

Υπεύθυνη για τη σύνταξη των μαθητών στο χώρο του Μνημείου ορίζεται η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του 14ου Γυμνασίου Κατερίνης κα Σμαρώ Κατσαβούνη.

Όσοι Σύλλογοι, Σωματεία κλπ επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να το δη-λώσουν μέχρι την Παρασκευή 13-10-2017, ώρα 12.00΄ στο Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας στο τηλ. 2351351261 και να  φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.

2. Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να διαθέσει για τη μεταφορά των μαθητών το απόγευμα της Κυρι-ακής 15-10-2017 τα παρακάτω λεωφορεία:

α. Ένα  λεωφορείο στην είσοδο του 4ου Λυκείου, για τους σημαιοφόρους και παραστάτες του 3ου, 4ου και 6ου Γυμνασίου, του 3ου και 4ου Λυκείου και 2ου, 7ου, 10ου, 12ου, 15ου Δημοτικών Σχολείων.

β. Ένα  λεωφορείο στην είσοδο του Εθνικού Σταδίου για τους σημαιοφόρους και παραστάτες του 9ου και 19ου Δημ. Σχολείου, 1ου και 2ου Γυμνασίου, 1ου και 2ου Λυκείου, 5ου Λυκείου, 1ου, 2ου ΕΠΑΛ.

γ. Ένα  λεωφορείο μπροστά στην Αστική Σχολή (Οδός Ειρήνης – πρώην 1ο Δημ. Σχολείο) για τους ση-μαιοφόρους και παραστάτες των 1ου, 6ου, 8ου, 11ου και 14ου Δημ. Σχολείων, του 5ου και 7ου Γυμνα-σίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων.

δ. Ένα  λεωφορείο στο τέλος του πεζόδρομου (Συντριβάνι), για τους σημαιοφόρους και παραστάτες των 3ου, 4ου, 5ου, 13ου ,16ου, 17ου και 18ου Δημ. Σχολείων. (Χώρος συγκέντρωσης μέχρι την αναχώρηση το 4ο Δημ. Σχολείο). Το ίδιο λεωφορείο θα παραλάβει και τον σημαιοφόρο και παραστάτες των Δημ. Σχολείων Ανδρομάχης και Σβορώνου.

ε. Ένα λεωφορείο στην είσοδο του κτιρίου Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ, 7ης Μεραρχίας) για τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.

Ώρα αναχώρησης των λεωφορείων: 15.30΄
Η Διοίκηση του ΚΤΕΑΛ παρακαλείται να στείλει έγκαιρα τα λεωφορεία στους πιο πάνω καθορισθέντες χώρους.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των Σχολείων να μεριμνήσουν για την έγκαιρη συγκέντρωση των μαθητών στους χώρους αναχώρησης των λεωφορείων.

Β. ΔΕΥΤΕΡΑ 16  Οκτωβρίου 2017
Η Φιλαρμονική και το Στρατιωτικό Τμήμα θα παραταχθούν έγκαιρα στον καθορισμένο χώρο για την απόδοση τιμών κατά την προσέλευση των επισήμων.

Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες όλων των σχολείων της πόλης θα βρίσκονται έγκαιρα στον Καθε-δρικό Ι. Ναό για τη Δοξολογία, και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν συντεταγμένοι στο χώρο του Μνη-μείου της Πλατείας Ελευθερίας.

Μετά την τελετή κατάθεσης στεφανιών θα μεταβούν στο σημείο εκκίνησης της παρέλασης.
Χώροι συγκέντρωσης των τμημάτων παρέλασης ορίζονται:
α) Η οδός Ειρήνης για τα Δημοτικά Σχολεία (Στο ύψος του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου),
β) Η οδός Ιωνννίνων (ΟΤΕ)  για τα Γυμνάσια,
γ) Η οδός Παναγή Τσαλδάρη για τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ,
δ) Η οδός Ίωνος Δραγούμη για τους Συλλόγους και τα Σωματεία,
ε) Η οδός Περδίκα  για τους Πρόσκοπους, Ναυτοπρόσκοπους.

Σύλλογοι και Σωματεία που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει υποχρεωτικά να το δηλώσουν στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη στο τηλέφωνο 2351351261 μέχρι την Παρασκευή 13-10-2017 και ώρα 12:00'  και να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.

Επίσης σύλλογοι και σωματεία που θα παρελάσουν παρακαλούνται να το δηλώσουν στο Γραφείο Αντι-περιφερειάρχη στο τηλέφωνο 2351351261 μέχρι την Παρασκευή 13-10-2017 και ώρα 12:00'.

Οι υπεύθυνοι των σχολείων που θα οριστούν, θα συνεργαστούν με τους τελετάρχες και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Στεφανίδη Δαμιανό, που θα έχει το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης, με βοηθούς τους καθηγητές Φ. Α.  κ.κ. Παπαϊωάννου Ευάγγελο, Παπανικολάου Ανδρέα, Σιαμάγκα Θεόδωρο, Καούρη Ιφιγένεια, Μαμούρη Βασίλειο, Δανιηλίδου Ουρανία και Σαρρή Δάφνη.

Οι σχηματισμοί των τμημάτων παρέλασης της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης θα συγκροτηθούν κατά ε-νιαίο τρόπο σε τετράδες.
Οι τελετάρχες θα καθορίσουν τις επί μέρους λεπτομέρειες σ' όλες τις εκδηλώσεις.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2351351261 (Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: