11 Οκτωβρίου 2017

Βίαια επεισόδια σε φυλακή, στο Μεξικό με τουλάχιστον 13 νεκρούς


Τουλάχιστον 13 κρατούμενοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε μια φυλακή στο βόρειο Μεξικό όπου εκδηλώθηκε στάση και ξέσπασαν βίαια επεισόδια μεταξύ εγκλείστων, μελών αντίπαλων συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στη φυλακή Καδερέιτα, στην Πολιτεία Νουέβο Λεόν-όπου πέρυσι, σε μια σύγκρουση ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συμμοριών σε άλλη φυλακή, είχαν χάσει τη ζωή τους 49 άνθρωποι. Στα βίαια επεισόδια της Τρίτης καταμετρήθηκαν δεκατρείς νεκροί, όλοι τους φυλακισμένοι, και άρχισε έρευνα για τα γεγονότα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των υπηρεσιών ασφαλείας της Πολιτείας Νουέβο Λεόν.

Οι συγκρούσεις άρχισαν τα ξημερώματα, αρχικά τέθηκαν υπό έλεγχο, αλλά επαναλήφθηκαν και γενικεύθηκαν αργότερα το πρωί της Τρίτης όταν μια ομάδα περίπου είκοσι φυλακισμένων έβαλε φωτιά σε μια πτέρυγα, η οποία ήταν ορατή σε απόσταση χιλιομέτρων. Τουλάχιστον δύο από τα θύματα υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν από μαχαίρια, ενώ δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

 Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν στη φυλακή, στην περιφέρεια του Μοντερέι, της τρίτης πολυπληθέστερης πόλης του Μεξικού, όπου βρέθηκαν αντιμέτωπες με περίπου 250 φυλακισμένους. Ο Άλντο Φάσι, εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της Πολιτείας, δήλωσε ότι κρατούμενοι κράταγαν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: