11 Οκτωβρίου 2017

Παρουσίαση Προγράμματος Ανοικτού Πανεπιστημίου για τη σεζόν 2017-2018

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου το νέο πρόγραμμα της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης από τον Πρόεδρο του Ο.Π.Π.ΑΠ. κ. Θεόδωρο Παυλίδη ο οποίος εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης κ.Σάββα Χιονίδη εξέφρασε τις ευχαριστίες για το έργο που επιτελείται εδώ και 29 χρόνια στην Κατερίνη και δήλωσε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του.

Ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης μεταξύ άλλων είπε: «Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα της νέας Ακαδημαϊκής περιόδου 2017-2018 η οποία συμπίπτει με την 29η επέτειο από την έναρξη της το 1989. Εικοσιεννιά χρόνια συνεχούς λειτουργίας της Σχολής Γονέων Κατερίνης. Ενός πολιτιστικού θησαυρού της πόλης μας.

Όλα αυτά τα χρόνια 609 ομιλητές, σε συνολικά 554 εκδηλώσεις, τίμησαν και κόσμησαν με την παρουσία τους την Σχολή Γονέων, την Κατερίνη και την Πιερία γενικότερα. Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν, παρουσίασαν και συζήτησαν με το κοινό καλύπτουν κυριολεκτικά όλο το φάσμα της επιστημονικής γνώσης. Δικαίως λοιπόν καταξιώθηκε ο θεσμός αυτός ως το άτυπο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Kυρίες και κύριοι, το νέο πρόγραμμα μας περιλαμβάνει:
- 16 εκδηλώσεις με 16 καταξιωμένους ομιλητές. Φέτος θα έρθει από την Μόσχα κ. Καθηγήτρια νεοελληνικής Γλώσσας κ. Ναταλία Νικολάου και από τις Βρυξέλλες ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ και νυν Πρόεδρος της στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε.  στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος
- 8 μουσικά χορωδιακά ή έντεχνα Σύνολα από Συλλόγους και φορείς της Πιερίας και συγκεκριμένα:
o   Από την Χορωδία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ. Πιερίας
o   Σύλλογο Ιεροψαλτών Πιερίας
o   Χορωδία Μικρασιατών Πιερίας
o   Χορωδία Καθηγητών Ολύμπια Ώδή
o   Γυναικεία Χορωδία Αγίας Τριάδος Πιερίας
o   Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου
o   Χορωδία Αγίου Φωτίου Κατερίνης
- Δρώμενο από την Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών και θέμα: «Εκπαιδευτική Ρομποτική. Πηγή Έμπνευσης για Νέους!»
- 19 Συνδιοργανωτές
- 37 Χορηγούς
- 4 Μεγάλους χορηγούς.

Στην φετινή χρονιά, έχουν γίνει οι εξής καινοτομίες:
 - Ανανεώθηκε ριζικά η σελίδα μας www.sxoligoneon.gr με ποιο εύχρηστο μενού και εμφάνιση. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι την τελευταία 5ετία είχουμε 9.500.000 λεπτά θέασης καθώς μας βλέπουν σε 110 χώρες.
- Όλο το καλοκαίρι ψηφιοποιήθηκαν οι παλιές μας ομιλίες σε ηχητική μορφή και ανέβηκαν στην σελίδας μας. Όλος αυτός ο πλούτος είναι διαθέσιμος πλέον σε όλους μας.
- Δημιουργήθηκε ένα 26λεπτο βίντεο το οποίο ανέβηκε στην αρχική σελίδα και περιλαμβάνει ένα πότ πουρί από 110 επιλεγμένες ομιλίες. Δείτο το είναι το 26λεπτο «απόσταγμα»  9000 λεπτών!
- Καθιερώθηκε ο θεσμός των Μεγάλων Χορηγών
- Σε συνεργασία με το Ράδιο Ενημέρωση θα μεταδίδονται ζωντανά από το ραδιόφωνο οι εκδηλώσεις μας στην συχνότητα 92,2 των Fm
- Επίσης από την σελίδα μας στο facebook θα έχουμε ζωντανή μετάδοση σε βίντεο όλης της εκδήλωσης. https://www.facebook.com/sxoligoneon.gr/

Όπως βλέπετε παρά τις πολυποίκιλες δυσκολίες το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης συνεχίζει την πορεία του σε τρικυμισμένες θάλασσες χάρη στην πολύτιμη στήριξη του Δήμου Κατερίνης, του Πολιτιστικού Οργανισμού, της ΔΕΥΑΚ, της Εταιρείας Κωνσταντόπουλος Α.Ε. και των 36 χορηγών μας που αναγράφονται τιμητικά στο πίσω μέρος του προγράμματος που κρατάτε στα χέρια σας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες όμως οφείλονται στους πρωτεργάτες της έμπνευσης και δημιουργίας της Σχολής (Συμβουλευτικής) Γονέων το 1989 και ιδιαίτερα στον Ιδρυτή της δικηγόρο κ. Δημήτριο Δημηνά, και τον ασθενούντα πρώην Κίτρους Μητροπολίτη Αγαθόνικο αμφότεροι Επίτιμοι Πρόεδροι, που με αγάπη στον άνθρωπο, την οικογένεια και τον πολιτισμό, πρόσφεραν με θέρμη και ζήλο και ανέπτυξαν αυτόν τον θεσμό κατατάσσοντας τον στους πρώτους στον Ελλαδικό χώρο για είκοεννιά συνεχή χρόνια.

Επιτρέψτε μας ταπεινά να σας πούμε ότι η Σχολή Γονέων Κατερίνης έγινε το σημείο αναφοράς και το πρότυπο λειτουργίας  άλλων Σχολών οι οποίες μας ζητάν το καταστατικό μας, προτάσεις ομιλητών και άλλα πολλά στα οποία με χαρά ανταποκρινόμαστε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: