12 Οκτωβρίου 2017

Δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο κέντρο της Αθήνας

Νεκρός είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Πρόκειται για τον γιο του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή το 2006.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους, αφού χτύπησαν το κουδούνι, και οι οποίοι πρώτα τον απομόνωσαν και στη συνέχεια πυροβόλησαν δύο φορές στην κοιλιακή χώρα το θύμα, που διατηρούσε γραφείο στην οδό Ασκληπιού 154 στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ασχολείτο με εγκλήματα του «λευκού κολάρου», δηλαδή οικονομικής φύσεως.

Οι δύο δράστες τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ και διέφυγαν από το σημείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος βρέθηκε από τους άνδρες της Αστυνομίας πυροβολημένος στην κοιλιά πεσμένος πάνω στο γραφείο του.

Το σκηνικό της δολοφονίας
Οι δύο δολοφόνοι χτύπησαν το κουδούνι –σύμφωνα με πληροφορίες- με την πρόφαση ότι ήταν πελάτες του δικηγορικού γραφείου. Ανέβηκαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και τον πυροβόλησαν δύο φορές στην κοιλιακή χώρα. Οι αστυνομικοί βρήκαν τον δικηγόρο νεκρό πάνω στο γραφείο του.

Οι δράστες φορούσαν κουκούλες και μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στο γραφείο του δικηγόρου βρισκόταν και ένας συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος ήταν αυτός που άνοιξε την πόρτα.

Στην οδό Ασκληπιού βρίσκεται ασθενοφόρο, με τους νοσοκόμους να αναμένουν την έλευση ιατροδικαστή.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Το προφίλ του δικηγόρου και οι υποθέσεις που είχε χειριστεί 
Ο 52χρονος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά και γεννήθηκε το 1965. Είχε αναλάβει μεγάλες υποθέσεις, όπως την υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου σε υποθέσεις εξοπλιστικών αλλά και την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa Hellas power.

Είχε επίσης πλούσια συνδικαλιστική δράση στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, αλλά στις τελευταίες εκλογές είχε αποφασίσει να μην λάβει μέρος. Είχε εκπροσωπήσει πρόσφατα μαζί με τον Μάκη Βορίδη τους υπευθύνους της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σε αστική δίκη που είχαν με το ζεύγος Καμμένου.

Το θύμα της δολοφονίας ήταν γιος του Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας από το 1984 έως το 1987.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στο Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991.

Πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: