22 Οκτωβρίου 2017

Στατιστικά Τροχονομικών Δράσεων - Μια διαφορετική ματιά

               

Διάβασα κάποια στατιστικά Τροχονομικών δράσεων για το μήνα Αύγουστο του 2017 και συγκεκριμένα για το πόσες βεβαιώσεις παραβάσεων σημειώθηκαν. Πολύ σωστά και ακόμα  σωστότερη η συμβουλευτική παράγραφος της οποίας όμως η δημοσίευση δεν αρκεί μόνο στον τύπο ή σε κάποιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Μήπως χρειάζονται τακτικές συμβουλευτικές ανακοινώσεις από όλα τα ΜΜΕ, καθώς πολλές εφαρμογές του Κ.Ο.Κ. παρέμειναν μόνο στις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών και στην καθημερινότητα  εφαρμόζονται αντίθετα από αυτά που ο Κ.Ο.Κ. ορίζει, από όλους τους  οδηγούς συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών οργάνων;

Θα σταθώ σε κάποια σημεία που και στο παρελθόν με αφορμή κάποια στατιστικών ανακοινώσεων σχολίασα. Συμβουλεύονται οι οδηγοί να μην χειρίζονται το κινητό τηλέφωνο όταν οδηγούν. Η απορία μου: μέσα στο μήνα Αύγουστο δεν σημειώθηκε καμία παράβαση; Τότε  είναι πολύ ευχάριστο που συνειδητοποιήσαμε πόσο  επικίνδυνη είναι η χρήση κινητού! 
 
 Μέσα στον ίδιο μήνα μόνο είκοσι  παραβάσεις σημειώθηκαν για κυκλοφορία στην αριστερή λωρίδα ή για τη μη κίνηση στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας! Που αν σε αυτή δεν κυκλοφορούσαν τα μεγάλα φορτηγά, αρκετά λεωφορεία και σπάνια κάποια μικρότερα οχήματα, η δεξιά λωρίδα θα έβγαζε πρασινάδα.

Αρκούνε μόνο πέντε λεπτά της ώρας κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο για να σημειωθούν είκοσι παραβάσεις.   

Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας δεν είναι και όταν γίνεται στάθμευση στην αριστερή πλευρά του δρόμου σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης;

Είναι έκτακτη ανάγκη όταν γίνεται ελιγμός για στάθμευση, να ενεργοποιούμε τα φώτα έκτακτης ανάγκης (ALARM);

Αυτά οι οδηγοί τα γνωρίζαμε μέχρι να εξεταστούμε στο θεωρητικό κομμάτι για την απόκτηση της άδειας οδήγησης. Μετά τα ξεχάσαμε όπως όλοι οι παλιοί οδηγοί και εμείς με το -Ν- στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου!   

Ας τροποποιήσουν τα άρθρα  του Κ.Ο.Κ. για τα οποία επικρατεί η άποψη και ενέργεια ότι ο Κ.Ο.Κ. τα αναφέρει όπως εφαρμόζονται από την πλειοψηφία των οδηγών. Εφόσον και τα όργανα αδιαφορούν για τις παραβάσεις αυτές.


Γ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: