10 Οκτωβρίου 2017

Τροφή για σκέψη

Μικρά πράγματα, μεγάλα θαύματα!

"Είναι εδώ ένα παιδί που έχει πέντε κρίθινα ψωμιά και δύο ψάρια. Αλλά τί είναι αυτά για τόσους ανθρώπους;" (Ιωάννης 6:9)

Ο απόστολος Ανδρέας ήταν σκεπτικός για το πόσο χρήσιμα θα ήταν τα φαγώσιμα ενός μικρού παιδιού για να γευμάτιζαν τόσα άτομα. ΄
Ετσι, είπε στον Ιησού : " Είναι εδώ ένα παιδί που έχει πέντε κρίθινα ψωμιά και δύο ψάρια. Αλλά τί είναι αυτά για τόσους ανθρώπους;" Kι όμως, το μικρό αυτό γεύμα μετατράπηκε στα χέρια του Ιησού σε μια τεράστια ευλογία για ένα μεγάλο πλήθος. Επομένως, πριν σκεφθείς πως δεν έχεις πολλά να προσφέρεις στον Ιησού, σκέψου τα εξής...

Ο Edward Kimball, ένας δάσκαλος του Κατηχητικού Σχολείου στη Βοστώνη, αποφάσισε ένα απόγευμα Σαββάτου να επισκεφθεί ένα νεαρό μαθητή του για να μάθει αν ήταν πραγματικά πιστός στον Θεό. Εκείνη τη μέρα, με τη χάρη του Θεού, οδήγησε αυτόν το νεαρό, που λεγόταν Dwight L. Moody, στον Θεό!

Ο Μοοdy, μια σημαντική χριστιανική μορφή του 19ου αιώνα, είχε μεγάλη επιρροή στον WilburChapman, ο οποίος έγινε ένας περίφημος ιεροκήρυκας που συνεργάστηκε στις ευαγγελιστικές εκστρατείες/συναθροίσεις  του με τον άλλον γνωστό ιεροκήρυκα Billy Sunday. Ο τελευταίος με τη σειρά του οργάνωσε μια ευαγγελιστική συνάθροιση, που είχε καταπληκτικά  αποτελέσματα. Πολλοί πίστεψαν στον Θεό στην πόλη  Σάρλοτ, στην αμερικανική πολιτεία Βόρεια Καρολίνα. Ως αποτέλεσμα αυτής της πνευματικής αναζωπύρωσης, ξεκίνησε μια οργάνωση,  η οποία κάλεσε τον ιεροκήρυκα Mordecai Ham για να κηρύξει. Μέσω της διακονίας αυτού  δέχτηκε τον Ιησού Χριστό, με μετάνοια και πίστη, ο νεαρός  τότε Μπίλυ Γκράχαμ, που αργότερα έγινε παγκόσμια γνωστός ως ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος ιεροκήρυκας της εποχής του, τον 20ο αιώνα!

Όταν, λοιπόν, σκέφτεσαι πως δεν έχεις πολλά να προσφέρεις στον Θεό, θυμήσου εκείνον το δάσκαλο του Κατηχητικού Σχολείου, τον Edward Kimball, που διέθεσε ένα απόγευμα Σαββάτου  να μιλήσει με στο νεαρό μαθητή του, οδηγώντας τον τελικά στον Θεό. Ο Θεός έχει τους δικούς του ξεχωριστούς τρόπους να χρησιμοποιεί τα "μικρά πράγματα", τα πέντε ψωμάκια και τα δυο ψαράκια, της καθημερινότητας μας και τα  μετατρέπει σε "μεγάλα θαύματα"!

Προσευχή: Κύριε Θεέ μου, είναι απίστευτο όταν σκέφτομαι πως οι δικές μου ασήμαντες προσπάθειες θα μπορούσαν ποτέ να χρησιμοποιηθούν από Σένα για σπουδαία πράγματα!
Βοήθησε με Σε παρακαλώ να είμαι πιστός και υπάκουος στα "μικρά",  καθημερινά μου καθήκοντα. Τα προσφέρω σε Σένα και προσεύχομαι να τα χρησιμοποιήσεις για τη δόξα Σου!

Μετάφραση: Ροζαλί Χ. Παπαδοπούλου, καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας
Προσφορά της Νεολαίας της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας eeekaterinis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: