14 Νοεμβρίου 2017

Εκτός Μουντιάλ η Ιταλία μετά από 60 χρόνια

Η Σουηδία κατάφερε να φύγει με το 0-0 από το "San Siro" και μαζί με την σπουδαία πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2018, καθώς είχε νικήσει 1-0 στο πρώτο ματς.


Αυτή θα είναι η 12η συμμετοχή των Σουηδών σε Μουντιάλ και πρώτη μετά από 12 χρόνια, αλλά και μόλις η δεύτερη φορά που θα απουσιάσει η Ιταλία, με την πρώτη να είναι στο Μουντιάλ της Σουηδίας το 1958, πριν 60 χρόνια.

Παράλληλα, ο  Τζανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει πως θα τερματίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στο Μουντιάλ 2018, έχασε την ευκαιρία να κάνει ένα σπουδαίο ρεκόρ με 6 συμμετοχές σε Μουντιάλ, μένοντας στα 5 μαζί με τον Γερμανό Λόταρ Ματέους και τον Μεξικανό τερματοφύλακα Τότο Καρμπαχάλ.

Στα του αγώνα, η Σουηδία είχε παθητικό ρόλο όπως αναμενόταν, με την Ιταλία να πιέζει και να χάνει πολλές ευκαιρίες. Άντεξε στο σφυροκόπημα των Ιταλών που είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής (75%) αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα.

Οι Σουηδοί αν και έπαιξαν με τη φωτιά από την στιγμή που επέλεξαν να παίξουν μαζική άμυνα, κατάφεραν να κρατήσουν με… νύχια και με δόντια το προβάδισμα που είχαν από το πρώτο ματς με το γκολ του Γιόχανσον. Ο διεθνής μέσος της ΑΕΚ μάλιστα ήταν και ο μεγάλος άτυχος του αγώνα καθώς τραυματίστηκε σοβαρά και αποχώρησε στο 17' με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο.

ΙΤΑΛΙΑ (Τζιανπιέρο Βεντούρα): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Καντρέβα (76΄ Μπερναρντέσκι), Νταρμιάν (63΄ Ελ Σαράουι), Φλορέντσι, Ζορζίνιο, Παρόλο, Γκαμπιαντίνι (63΄ Μπελότι), Ιμόμπιλε.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάννε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Αουγκούστινσον, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Κλάεσον (72΄ Ρόντεν), Γιόχανσον (19΄ Σβένσον), Λάρσον, Φόρσμπεργκ, Τοϊβόνεν (54΄ Τέλιν), Μπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: