19 Νοεμβρίου 2017

Δούρου: Αναλαμβάνω τις ευθύνες για την περιφέρεια αν προκύψουν

Έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν δηλώνει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αναφορικά με τη τραγωδία που σημειώθηκε στην Δυτική Αττική, στερώντας τη ζωή από 19 άτομα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό.

«Είμαι έτοιμη να αναλάβω την ευθύνη, αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν ευθύνες στις υπηρεσίες της Περιφέρειας», δήλωσε η κ. Δούρου χαρακτηριστικά σε συνέντευξη της στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συμπληρώνοντας τόνισε όμως ότι δεν σκοπεύει να επωμιστεί την ευθύνη άλλων, παραγόντων, που «επί χρόνια οικοδόμησαν ένα σύστημα ατιμωρησίας». Υπογράμμισε ότι επιβάλλεται «μηδενική ανοχή σε παραβάσεις και αυθαιρεσίες» που μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές και ότι «ήρθε η ώρα για μεταρρυθμίσεις και κατεδαφίσεις».

Η περιφερειάρχης αναφερόμενη στις συνέπειες της φονικής καταιγίδας επισήμανε ότι «συνέβη σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής, που σωρεύει δομικά προβλήματα εδώ και δεκαετίες».

cnn.gr


Ανακοίνωσε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή εκτελούνται και είναι υπό δημοπράτηση έργα ύψους 58 εκατομμυρίων ευρώ. Απόλυτα «στοχευμένα», όπως: οι διευθετήσεις των χειμάρρων Αγ. Ιωάννη και Σούρες Θριασίου πεδίου, τμήμα του παραποτάμου Σαρανταποτάμου και η εκτροπή του χειμάρρου Αγ. Αικατερίνης.

Με την ευκαιρία διέψευσε κατηγορηματικά την περιχέουσα φημολογία ότι η συγκεκριμένη μελέτη βρίσκεται στα συρτάρια της Περιφέρειαςχαρακτηρίζοντας μάλιστα την υπόθεση «ως επιτομή της γραφειοκρατίας, της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων και εντέλει της αναποτελεσματικότητας. Ενημέρωσε ότι η μελέτη ολοκληρώθηκε «και ξεκινήσαμε από το 2014 την αλληλογραφία με το Δασαρχείο για να πάρουμε φέτος, 2017 (!) την απάντηση του τελευταίου, ότι τη βάζει στο αρχείο λόγω... Δασικών Χαρτών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: