28 Νοεμβρίου 2017

Τζαζ-Καμπαρέ Παράσταση με ανατρεπτικό χιούμορ

Οι OPERA CHAOTIQUE με τη νέα τους παράσταση “ΓΥΝΑΙΚΕΣ  ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ” –Στο Θέατρο Μω Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 9μ.μ.


Οι Opera Chaotique είναι ένα συγκρότημα που έχει καταφέρει μέσα σε πέντε χρόνια να χτίσει τη φήμη του, τόσο για τις μοναδικές μουσικές επινοήσεις τους όσο και για την εκρηκτική σκηνική παρουσία τους και αυτά μόνο θα έφταναν για να σας οδηγήσουν στο Θέατρο Μω όπου μπορείτε να τους απολαύσετε Παρασκευή 2 & Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 9μ.μ., στο πλαίσιο των Ετεροτοπιών που διευθύνει ο Γιάννης Ευθυμιάδης, πλαισιωμένους μάλιστα από προσκεκλημένους καλλιτέχνες της πόλης μας.

Guests στις παραστάσεις στην Κατερίνη στο θέατρο Μω θα είναι:
ΣΑ  2 / 12: Λίνα Γιαμούζη (ζωγράφος-ποιήτρια), Τίνα Ιωαννίδου (ηθοποιός), Αρετή Κουτσιάλη (χορεύτρια), Κώστας Μυστακίδης (ηθοποιός).
ΚΥ  3 / 12: Τίνα Ιωαννίδου (ηθοποιός), Αλέξης Καραβέργος (μουσικός), Χρυσούλα Λουλοπούλου (ποιήτρια), Κώστας Μυστακίδης (ηθοποιός), Γιάννης Τσιγάρας (ζωγράφος), Κατερίνα Τσιγκάνου (ζωγράφος).
Το ανατρεπτικό ντουέτο έχει δομήσει μια παράσταση-φόρο τιμής στις γυναίκες μέσα από τη σουρεαλιστική καμπαρέ-τζαζ μουσική τους, κάνοντας το ενδιαφέρον για αυτές τις ζωντανές εμφανίσεις ακόμα μεγαλύτερο. “Γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο” είναι ο τίτλος και αυτές δεν είναι μόνο οι επώνυμες, όπως σημειώνουν, αλλά και οι γυναίκες της διπλανής πόρτας, η γειτόνισσα, η σύζυγος, η ερωμένη…
Όλες άλλαξαν τον κόσμο με τον τρόπο τους, την στάση και τον αγώνα τους, με τα όχι που είπαν και κυρίως με τα ναι που δεν είπαν ποτέ!!! Καμίλ Κλοντέλ, Νίνα Σιμόν, Ισιδώρα Ντάνκαν, Σάρα Κέιν κ.α. μπλέκονται με τη γκουβερνάντα του Voodoo Drummer και τη ψυχίατρο του Tenorman σε μια μετα-σουρεαλιστική, χιουμοριστική ή όχι παράσταση”.
Οι Opera Chaotique είναι οι: Tenorman-George Tziouvaras (Φωνή, Αφήγηση και Πιάνο ο ) &Voodoo Drummer-Chris Koutsogiannis (Ντραμς). Έχουν εμφανιστεί σε σημαντικά μουσικά γεγονότα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Βερολίνο-White Trash, Βαρκελώνη-Harlem Jazz Club, Αγία Πετρούπολη-Backstage Club και το Secret Garden Party της Μ.Βρετανίας), οι δισκογραφικές δουλειές τους αποτυπώνουν την εκκεντρική αισθητική και την σουρεαλιστική φαντασία τους, με καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας να τους συνδράμουν (Louisiana Red, Tuxedomoon, Tiger Lillies, Nouvelle Vague), λαμβάνοντας δικαίως εγκωμιαστικά σχόλια.
Η μουσική τους και βεβαίως και οι παραστάσεις τους, εμπνέονται από ανατρεπτικό χιούμορ και ακροβατούν μεταξύ τζαζ και καμπαρέ. Στο αλχημιστικό μίγμα τους προσθέτουν ποπ, πανκ και αφρικανικούς ρυθμούς, μαζί αφηγήσεις τρυφερές και σκοτεινές αλλά και οπερετικές άριες, σε συνθέσεις δικές τους αλλά και τρελά πειραγμένες διασκευές. Στην αφήγηση που ξετυλίγουν φέρνουν μαζί τους φιγούρες όπως τον Μαρκήσιο ντε Σαντ, τον Charles Bukowski, το Φάντασμα της Όπερας και μουσικούς των δρόμων της Νέας Ορλεάνης.
 Κάθε συναυλία των Opera Chaotique είναι μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία και μια απολαυστικά χαοτική παράσταση, ένα σουρεαλιστικό ταξίδι σε τόπους κι εποχές όπου όλα είναι πιθανά. Τρυφερά παραμύθια που μεταμορφώνονται σε σκοτεινούς εφιάλτες... Θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί, μελοποιήσεις ποιημάτων, πρωτότυπες συνθέσεις και τρελά πειραγμένες διασκευές...
Πρόκειται για ένα μουσικό σχήμα που η αυθεντικότητα της μουσικής τους δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τον Διεθνή Τύπο που έχει μεταξύ άλλων γράψει: “Μια απόλυτα μοναδική, ουσιαστική και άρτια μουσική εμπειρία” (Where y'at Magazine, Νέα Ορλεάνη), “Τζαζ, όπερα, εναλλακτικό ροκ, Αφρικανική μουσική και καμπαρέ συγκρούονται σε αυτήν την εκκεντρική παράσταση” (Time Out London, Μ.Βρετανία), “Μια εντελώς νέα εμπειρία στην τζαζ και την όπερα” (Exberliner Mag, Γερμανία), "Με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε κάτι πραγματικά αυθεντικό!" (BCN MES, Βαρκελώνη).
Φέτος ηχογραφούν το τρίτο τους album (μετά τα Death of the Phantom of the Opera και BUKOWSKI: Poems of a Dirty Old Man): "Muses of the Damned Artists" με τη συμμετοχή του θρυλικού σαξοφωνίστα Alex Foster, τους Adrian Stout των Tiger Lillies,  Μίλτο Πασχαλίδη, Marc Collin των Nouvelle Vague, Vinicio Capossela και άλλων σπουδαίων μουσικών.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Opera Chaotique - “Γυναίκες που άλλαξαν τον Κόσμο”
Σάββατο 2  &  Κυριακή 3. Δεκεμβρίου Ώρα 21:00
Είσοδος: 8 €
Θέατρο Μω Ν. Γεωργούλη 15 - Κατερίνη

Τηλ. κρατήσεων: 23510 76228 theatromo@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: