15 Νοεμβρίου 2017

Επτά οι νεκροί στη Μάνδρα - Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί

Ανείπωτη τραγωδία στην Δυτική Αττική από την θεομηνία, καθώς ο αριθμός των νεκρών βρίσκεται πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους επτά. Ένας ακόμη ηλικιωμένος φέρεται να είναι αγνοούμενος σε υπόγειο στην οδό Παπαδιαμάντη. 

Μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στη Μάνδρα, στην οδό Αίαντος, ενώ νωρίτερα ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στην εθνική οδό Αθηνών-Θήβας στο 2ο με 3ο χιλιόμετρο σε αύλιο χώρο. Νεκρός είναι επίσης άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών,ο οποίος βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού του, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, μια ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας 101 ετών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Η νεκρή εγκλωβίστηκε στο σπίτι όπου έμενε μαζί με την οικόγενειά της. Οι υπόλοιποι πρόλαβαν να βγουν από το σπίτι όχι όμως και η ηλικιωμένη.

Λίγη ώρα αργότερα ανασύρθηκε νεκρός ένας 89 χρονος από το σπίτι του στην οδό Αγαμέμνονος στην ίδια περιοχή.

Αλλες δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο με συμπτώματα υποθερμίας ενώ έχει τραυματιστεί ένα οδηγός βυτιοφόρου. Οι δύο γυναίκες που διαμένουν στην οδό Κοροπούλη, στη Μάνδρα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου απεγκλωβίστηκε από το όχημα, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο 6ο χλμ της Θηβών - Βιλίων και επίσης διακομίστηκε στο Θριάσιο.

Στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο γίνεται καταμέτρηση κατοίκων για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν κι άλλοι αγνοούμενοι.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασιλείου έκανε λόγο για πρωτοφανή κατάσταση. «Όλες οι δυνάμεις είναι επί ποδός, έχουν γίνει δεκάδες απεγκλωβισμοί. Βρισκόμαστε στη φάση ενεργειών για να βοηθήσουμε και να σώσουμε ότι γίνεται» ανέφερε.

Εγκλωβισμένη και η δήμαρχος Μάνδρας 
Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στον Δήμο Μάνδρας, όπως δήλωσε η δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννα Κριεκούκη. Η κ. Κριεκούκη ανέφερε ότι "κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, το νερό έχει φθάσει το ένα μέτρο μέσα στις κατοικίες, έχει κοπεί το ρεύμα και το νερό στην περιοχή, έχουν παρασυρθεί ακόμη και μεγάλα οχήματα όπως βυτιοφόρα". "Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε όλη την Μάνδρα, που θρηνεί για τους χαμένους συμπολίτες της" δήλωσε συντετριμμένη η δήμαρχος, που είναι και η ίδια εγκλωβισμένη στην κατοικία της. Μάλιστα νωρίτερα γείτονες έσωσαν την ίδια της τη μητέρα.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός γραμματέας του δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, Στάθης Ραγκούσης, δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ότι "η Μάνδρα έχει χαθεί, πρόκειται για βιβλική καταστροφή, όλοι δρόμοι είναι ποτάμια, η στάθμη του νερού παραμένει στα δύο μέτρα". Ο ίδιος είπε ότι "η περιοχή δεν έχει ηλεκτροδότηση, η παλιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θήβας έγινε χείμαρρος και παρέσυρε τη Μάνδρα, η Πυροσβεστική κατάφερε να απεγκλωβίσει κάποιους ανθρώπους στην περιοχή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: