14 Νοεμβρίου 2017

Νίκη - πρόκριση για την Εθνική Νέων

Η Εθνική ομάδα Νέων έκανε το καθήκον της, νίκησε το αντίστοιχο συγκρότημα της Ρωσίας με 2-1 στο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου και προκρίθηκε στην επόμενη φάση (elite round) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018 ως δεύτερη από το 10ο όμιλο, που διοργάνωσε η ΕΠΟ.


Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ρουμανία, που συνέτριψε το Γιβραλτάρ με 8-0 και συμπλήρωσε τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Κόντρα στην ροή του αγώνα η Ρωσία πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 21' όταν σε αντεπίθεση από τα αριστερά ο Τιχιζιάν πήρε τη μπάλα και μπήκε από τα αριστερά, έκανε το πρώτο σουτ με τον Σιαμπάνη να αποκρούει αλλά στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με νέο σουτ.
Στο 45' μετά από κόρνερ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ούτκιν και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Ο γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδας, Μάριος Σιαμπάνης, ανέλαβε την εκτέλεση του και ήταν εύστοχος ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η Ελλάδα πίεσε στο δεύτερο μέρος, είχε δοκάρι με τον Ταμπά στο 58’ και τελικά πήρε το προβάδισμα στο 77’. Βαθιά μπαλιά προς τον Εμμανουηλίδη, αυτός με ωραία κίνηση ανάμεσα σε δύο αντιπάλους έκανε το σουτ με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία, κάνοντας το 2-1.

Στα λεπτά που απέμεναν οι Ρώσοι πίεσαν για να βάλουν ένα γκολ ώστε να ισοφαρίσουν και να πάρουν την πρόκριση ενώ στα τελευταία λεπτά έπαιξαν και αρκετά σκληρά με αποτέλεσμα να δουν την κόκκινη κάρτα οι Τιχιζιάν και Μποροντίν.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιάννης Γκούμας): Σιαμπάνης, Παπάζογλου, Δημητρίου, Χατζηδίμπας, Καμπέτσης, Ξενιτίδης (75΄ Γιούσης), Κωστανάσιος, Μελιόπουλος, Δημήτρουλας (57΄ Εμμανουηλίδης), Δουβίκας (80΄ Νταλακούρας), Τάμπας.

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Γκρίσιν): Λομάεφ, Γκολούμπεφ (46΄ Μουσάεφ), Μπορόντιν, Γκόρσκοφ, Ούκτιν, Ντιβέεφ, Κακόεφ, Εβγκένιεφ, Τσιπσένκο (64΄ Ρουντένκο), Τινκιζιάν, Κισέλεφ (38΄ Σουλεϊμάνοφ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: