15 Νοεμβρίου 2017

Η παράσταση «Δε σε ξέχασα ποτέ» στην Κατερίνη

Το θεατρόφιλο κοινό της Κατερίνης τίμησε με την παρουσία του και με το θερμό χειροκρότημα του, τη μουσικοθεατρική παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.), «Δε σε ξέχασα ποτέ», η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης 14 Νοεμβρίου 2017 στο κινηματοθέατρο «Ευκαρπίδη».

Η παράσταση είναι η πρώτη της φετινής χειμερινής περιόδου για την πόλη της Κατερίνης, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του «ανοίγματος» του Κ.Θ.Β.Ε. στη περιφέρεια και αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας της κρατικής μας σκηνής με τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.). Όπως είναι γνωστό Κ.Θ.Β.Ε. και ΟΡ.ΦΕ.Ο. συνεργάζονται διαχρονικά πάνω από τέσσερεις δεκαετίες, κυρίως του θερινούς μήνες.

Το Κρατικό μας Θέατρο αποδέχθηκε την πρόταση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με την οποία παρέχεται πλέον η δυνατότητα στους πολίτες της Πιερίας, στο να απολαμβάνουν στην πόλη της Κατερίνης και εκτός καλοκαιριού, αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις. Μια πρωτοβουλία που ασφαλώς θα έχει συνέχεια.

Η παράσταση σε κείμενα του Λέοντα Α. Ναρ και σκηνοθετημένη από τον Μιχάλη Σιώνα, σύμφωνα με την πλοκή του έργου, αναφέρθηκε σε έναν έρωτα, μετά από πολλές περιπέτειες, ο οποίος αν και ανεκπλήρωτος αναζητά δικαίωση. Το έργο σκιαγράφησε τη ζωή μιας διάσημης τραγουδίστριας που ερμήνευσε  επί σκηνής δέκα σεφαραδίτικα  και ρεμπέτικα τραγούδια. Παράλληλα μας θύμισε πως στη Θεσσαλονίκη ζούσαν κάποτε αδερφωμένοι Ορθόδοξοι, Εβραίοι και Οθωμανοί.

Οι συντελεστές της παράστασης: Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας, φωτισμοί: Χάρης Πάλλας, Video mapping: Κλεάνθης Καραπιπέρης, βοηθός σκηνοθέτη: Λίλα Βλαχοπούλου, οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος.

Στη διανομή των ρόλων: Σοφία Καλεμκερίδου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος.

Έπαιξαν επί σκηνής οι μουσικοί: Στέλλα Καμπουρίδου (καβάλ), Γιώργος Μιναχείλης (κανονάκι), Ηλίας Σαρηγιαννίδης (πολίτικο λαούτο).


Με το τέλος της παράστασης ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο., Γρηγόρης Παπαχρήστος και τα διοικητικά μέλη, Γεώργιος Σαμαλής και Ζαφείρω Κουσιοπούλου , συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν τους συντελεστές του Κ.Θ.Β.Ε.. Επίσης ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου ευχαριστεί και το κοινό της Πιερίας που στήριξε με την παρουσία του την πρωτοβουλία. Τέλος καθοριστική ήταν η συμβολή στην πραγματοποίηση της συνεργασίας την χειμερινή περίοδο μεταξύ Κ.Θ.Β.Ε. και ΟΡ.ΦΕ.Ο., του καλλιτεχνικού συμβούλου των δύο τελευταίων Φεστιβάλ Ολύμπου, Γιώργου Χανδόλια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: