11 Δεκεμβρίου 2017

Νέα επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο – Σοβαρά τραυματίας 55χρονος ορειβάτης

Ακόμα ένα ορειβατικό ατύχημα, το τρίτο από το Σάββατο, σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στον Όλυμπο.
Σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης πρόκειται για την ίδια περιοχή όπου τραυματίστηκαν χθες οι δύο ορειβάτες, μετά από πτώση που είχαν κατά τη διάρκεια της κατάβασής τους. Ο τραυματίας είναι 55χρονος άντρας και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο  σημείο επιχειρούν 16 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 3 οχήματα, η ΕΜΑΚ και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κλιμάκιο οκτώ διασωστών της ΕΟΔ από την Κεντρική Διοίκηση και το παράρτημα της Κοζάνης βρίσκεται καθ' οδόν προς τον Όλυμπο, για να συνδράμουν στην επιχείρηση διάσωσης. Στην επιχείρηση θα συμμετέχει και ελικόπτερο Super Puma με ειδικό εξοπλισμό για νυχτερινή έρευνα και διάσωση.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας
H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των σωστικών συνεργείων του Πυροσβεστικού Σώματος για τη διάθεση ελικοπτέρου στον Όλυμπο για τη διάσωση δύο ορειβατών.
Το ελικόπτερο τύπου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο διαθέτει ειδικά όργανα νυκτός θα παραλάβει 5 μελής ομάδα της 2ης ΕΜΑΚ από το Λιτόχωρο, προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση διάσωσης 2 ορειβατών στην περιοχή Καλόγερος στον Όλυμπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: