7 Δεκεμβρίου 2017

Για τον Τάκη Σφήκα

Σε δυο βδομάδες  συμπληρώνονται τρία χρόνια  από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο Τάκης Σφήκας. Ένας αξιόλογος άνθρωπος, ένας σπουδαίος οικογενειάρχης, μια ξεχωριστή προσωπικότητα της Κατερίνης που δύσκολα θα λησμονηθεί από όλους.

Τιμώντας την μνήμη του παραθέτω μια εργασία της κόρης μου Ελευθερίας, τον Ιανουάριο του 2015, μαθήτριας τότε της Τετάρτης δημοτικού. Η δασκάλα ζητούσε από τις μαθήτριες και τους μαθητές να αναπτύξουν ένα θέμα σημαντικό, ξεχωριστό ή ασυνήθιστο.

«Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015
Ένας ξεχωριστός αγώνας μπάσκετ
Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο του σιδηροδρομικού σταθμού της Κατερίνης ένας αγώνας μπάσκετ. Οι ομάδες που αγωνίστηκαν ήταν ο Πιερικός Αρχέλαος και η ΧΑΝΘ.
Δεκαπέντε μέρες πριν συνέβει κάτι δυσάρεστο. Ένα μέλος από τον Πιερικό Αρχέλαο ο κύριος Τάκης Σφήκας έφυγε από τη ζωή. Αυτός ο κύριος έδινε τα εισιτήρια στους φιλάθλους. Στεναχωρηθήκαμε πολύ. Όταν πήγαμε στο γυμναστήριο τα εισιτήρια μας τα έδωσε μια κοπέλα και στη θέση του κυρίου Τάκη υπήρχε μια ωραία ανθοδέσμη.
Πριν αρχίσει ο αγώνας σηκωθήκαμε όλοι όρθιοι για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του. Έπειτα όλοι χειροκρότησαν και ξεκίνησε ο αγώνας. Παρατήρησα ότι οι παίκτες του Πιερικού Αρχέλαου είχαν μια μαύρη κορδέλα στο μανίκι της μπλούζας τους. Οι παίκτες του Πιερικού δυσκολεύτηκαν πολύ αλλά κατάφεραν να νικήσουν 67-66. Αγωνίστηκαν και τη νίκη την αφιέρωσαν στον κύριο Τάκη. Κουράστηκαν πολύ αλλά το πάλεψαν.
Όταν τελείωνε το παιχνίδι έπαιξαν πολύ καλά. Στο τέλος του παιχνιδιού οι παίκτες του Πιερικού μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου και φώναξαν όλοι μαζί Τάκης Σφήκας.
Μου άρεσε πάρα πολύ αυτός ο αγώνας και χάρηκα που νικήσαμε. Αυτός δεν ήταν ένας απλός αγώνας μπάσκετ. Ξεχώριζε από τους άλλους αγώνες γιατί τιμήθηκε ένας σημαντικός άνθρωπος του αθλητισμού που έφυγε από την ζωή».

Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του αγαπητού Τάκη, του «Ψηλού» της Κατερίνης.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: