1 Δεκεμβρίου 2017

Σταθάκης: Πλήρης συμφωνία με τους Θεσμούς στα ενεργειακά

Την επίτευξη πλήρους συμφωνίας για όλα τα ανοιχτά θέματα στα ενεργειακά ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης.
Η ελληνική πλευρά συμφώνησε με τους δανειστές στη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα της πώλησης των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη μια διαδικασία η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, ύστερα από σχετικό διαγωνισμό, στο τέλος του 2018.Ο διαγωνισμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Τη διαγωνιστική διαδικασία θα «τρέξει» η ΔΕΗ ενώ σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Σταθάκης στην τελική συμφωνία υπάρχει μέριμνα για την προστασία των θέσεων εργασίας στις δύο μονάδες οι οποίες θα πουληθούν.
Πλήρης συμφωνία υπάρχει σύμφωνα με το υπουργό και στο θέμα των τιμολογίων ΥΚΩ. Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι να αλλάξει ο τρόπος χρέωσης του τιμολογίου για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ώστε η επιβάρυνση να είναι κλιμακούμενη και να μην υπάρχουν απότομες επιβαρύνσεις όπως συμβαίνει σήμερα.
Συμφωνία υπήρξε και στο θέμα της αγοράς αερίου.
Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί αύριο με στόχο να υπάρξει πλήρης συμφωνία επί του τελικού κειμένου του μνημονίου και να ανακοινωθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από Eurogroup της Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: