8 Δεκεμβρίου 2017

«Φρούριο» η Κομοτηνή – Ετοιμάζουν φιέστα για την επίσκεψη Ερντογάν


Στις 12:00 θα φτάσει στην Κομοτηνή ο Τούρκος Πρόεδρος - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω από το τζαμί Κιρ Μαχαλά, όπου θα προσευχηθεί – Πούλμαν με κόσμο από την Τουρκία για την υποδοχή του «σουλτάνου» - Μάρκαραν με σταυρούς σπίτια μειονοτικών
Τα βλέμματα όλων είναι πια στραμμένα στην Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή, όπου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει σήμερα, Παρασκευή (08/12) επίσκεψη στην Κομοτηνή, όπου και θα προσευχηθεί στο τζαμί Κιρ Μαχαλά.

Οι προετοιμασίες στην πόλη της Κομοτηνής είναι πυρετώδεις, με την Αθήνα να αγωνία για τα όσα θα διαδραματιστούν εκεί κατά την επίσκεψη του «σουλτάνου», μετά τις απίστευτες προκλήσεις του Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Τούρκος πρόεδρος ξεδίπλωσε προκλητικά όλη την ατζέντα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και χαρακτήρισε τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης τουρκική, πήρε όμως ηχηρή απάντηση, τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και από τον πρωθυπουργό.

«Είπατε ότι η Συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται σε μουσουλμανική μειονότητα για όσους ζουν στην Ελλάδα. Είναι σωστό; Αλλά ταυτόχρονα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπάρχει αναφορά σε “τουρκική”», υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος, με τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντά: «Η Συνθήκη αυτή ισχύει ως έχει. Καλύπτει απολύτως τα ζητήματα τα οποία είχε να καλύψει. Και τονίζω ότι ανάμεσα στα άλλα, η Συνθήκη αυτή δεν αφήνει περιθώρια για γκρίζες ζώνες και ρυθμίζει τα θέματα τα οποία σχετίζονται με τις αντίστοιχες μειονότητες, καθορίζοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει θρησκευτική, μουσουλμανική μειονότητα, τα δικαιώματα της οποίας γίνονται απολύτως σεβαστά».

«Αστακός» η Κομοτηνή – Ετοιμάζουν απόβαση με πούλμαν από Τουρκία

Από το βράδυ της Πέμπτης (07/12) τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Ροδόπης είναι ισχυρά, ενώ δεν επιτρέπεται σε κανέναν να πλησιάσει το τζαμί Κιρ Μαχαλά της οδού Φιλιππουπόλεως, όπου θα προσευχηθεί ο Ερντογάν. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στην υποδοχή του Τούρκου προέδρου, δε θα συμμετέχουν μόνο μουσουλμάνοι από τις γειτονιές της Κομοτηνής, αλλά θα φτάσει κόσμος και από την Ξάνθη με πούλμαν αλλά ακόμα και από την Τουρκία!

Εξάλλου, τις τελευταίες μέρες το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας, εργάζονται εντατικά προκειμένου «χιλιάδες μειονοτικών» να υποδεχτούν τον «σουλτάνο» στην Κομοτηνή.

Με τηλεφωνήματα, sms, mail και αναρτήσεις στα social media καλούνται οι μειονοτικοί της Θράκης, να δώσουν δυναμικό «παρών», στέλνοντας ταυτόχρονα και «μήνυμα» εντός και εκτός συνόρων και για το μέγεθος της μειονότητας αλλά κυρίως για την εθνική της ταυτότητα. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή θα τιμήσει την Δυτική Θράκη μας» έγραψε στο Twitter o ψευδομουφτής Κομοτηνής Αχμέτ Μέτε, που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις.
Ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία που θα μεταφέρουν κόσμο από μειονοτικά χωριά προς την Κομοτηνή για την υποδοχή Ερντογάν. Οι ιμάμηδες τζαμιών, που πρόσκεινται στους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, γυρίζουν πόρτα πόρτα τα χωριά καλώντας τους μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στην υποδοχή στο Κιρ Μαχαλέ της Κομοτηνής. Ο ιμάμης του χωριού Γλαύκη, Ερκάν Αζίζογλου, με συνεχή αναρτήσεις στα social media, ενημερώνει τους συγχωριανούς του πως : «Θα μπει λεωφορείο από το χωριό μας για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας της μητέρας πατρίδας μας Κυρίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tourkikanea.gr μειονοτικοί που ζουν στην Ανδριανούπολη, Προύσα και Κωνσταντινούπολη, ετοιμάζονται σήμερα το πρωί να περάσουν τον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, προκειμένου να μεταβούν στην Κομοτηνή και να προσευχηθούν μαζί με τον Ερντογάν στο Κιρ Μαχαλέ και βέβαια να πάρουν μέρος στη «φιέστα».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: