8 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Ιδιον της φυλής η γκρίνια. Μια χαρά τα πήγαν και ο Παυλόπουλος και ο Τσίπρας και μάλιστα υποχρέωσαν τον Ερντογάν να τα μαζέψει, λέγοντας ότι δεν επιβουλεύεται τα σύνορα καμιάς χώρας. Ο Τσίπρας μάλιστα του θύμισε την εισβολή στην Κύπρο, τους διωγμούς των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη και τη βεβήλωση της Αγια-Σοφιάς, θυμίζοντάς του διαρκώς ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες.

*
Όσο για την επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάνης, αλλού το γύρισε ο Ερντογάν, μιλώντας για μουφτήδες και δικαιώματα μειονοτήτων, βάζοντας νερό στην προσωπική του ατζέντα.
*
Και δεν κατανοώ τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συγχέουν τον ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς με εθνικά θέματα και απαξιώνουν πρόεδρο και πρωθυπουργό και αντιδρούν ως φιλοτουρκικά μέσα.
*
Βέβαια σε επίπεδο επικοινωνίας ο Ερντογάν μπορεί να πάρει πόντους λόγω παραστήματος, λόγω του ότι ήρθε με 200 κομάντος, λόγω του ότι είναι η έκτη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο και από τους ισχυρότερους εταίρους του ΝΑΤΟ, λόγω του ότι είναι ο πλησιέστερος συνομιλητής του Πούτιν, αλλά αυτά μόνο για τις πρώτες εντυπώσεις. Στο μόνο που θα συμφωνήσω με τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ Αθηνών και περιχώρων, είναι ότι ήταν άκαιρη και άστοχη η πρόσκληση Παυλόπουλου στον γείτονα σουλτάνο.
*
Σθεναρή ακόμα ήταν η στάση Τσίπρα στο θέμα των Τούρκων αξιωματικών που δεν παρέδωσε η κυβέρνηση στον Ερντογάν, προασπιζόμενη το κύρος και την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης.
*
Αυτή είναι η αλήθεια και μόνο αν είμαστε τυφλωμένοι δεν μπορούμε να τη δούμε. Μέχρι και για λάθος πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων ομολόγησε ο Ερντογάν. Τι θέλατε να μας πει, πάρτε πίσω και την Πόλη;
*
Και μια οφειλόμενη εξήγηση για την τοπική επικαιρότητα σχετικά με τη διαμάχη Χιονίδη – Κουκοδήμου. Η στήλη έχει διαμορφωμένη άποψη εδώ και χρόνια, πριν ακόμη γίνει οποιοδήποτε κακό ή καλό κατ’ άλλους. Οι ακτές ανήκουν στους πολίτες, η ελεύθερη πρόσβασή τους είναι αδιαπραγμάτευτη και τα περί ανάπτυξης τα ακούω τζάμπα και βερεσέ και κρίνω εκ τους αποτελέσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: