15 Ιανουαρίου 2018

«Παναγία Σουμελά» Κατερίνης - Ετήσιος χορός 2018

Η μεγάλη οικογένεια της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης πιστή στο ετήσιο αυτό ραντεβού συναντήθηκε, αντάλλαξε ευχές και διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, στην κατάμεστη αίθουσα «ΘΕΑΜΑ» στην Κατερίνη.
Μικροί και μεγάλοι, οι γονείς με τα παιδιά, οι παππούδες με τα εγγόνια, η νεολαία  αλλά και πάρα πολλοί φίλοι, γλέντησαν και διασκέδασαν με παραδοσιακό Ποντιακό γλέντι, χορό και  τραγούδι.

Μια βραδιά πλούσια σε συναισθήματα όπου πέντε ομάδες, περίπου 80 χορευτών, όλων των ηλικιών παρουσίασαν με περηφάνια χορούς, υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων τους κ. Δημήτρη Δημόπουλου και κ. Κυριάκου Ορφανίδη, από διάφορες περιοχές του Πόντου ενώ μαθητές των τμημάτων παραδοσιακών οργάνων, Λύρας-Αγγείου (Τουλούμ’), Φλογέρας (Χειλιάυλι*) και Νταουλιού απέδωσαν με αξιοζήλευτο τρόπο παραδοσιακά κάλαντα του Πόντου που με μεράκι διδάχθηκαν από τους κ. Δημήτρη Αμπερίδη (Λύρα), κ. Κώστα Κασιμίδη (Αγγείο) και Γιώργο Φωτιάδη (Νταούλι) με την παρουσία της μεικτής χορωδίας υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Γιάννη Τοπαλίδη.

Το κυρίως γλέντι ανέλαβαν δυο σημαντικοί καλλιτέχνες της Ποντιακής Μουσικής Παράδοσης, γνωστοί σε όλους, ο Παναγιώτης Ασλανίδης, ο Χρήστος Τσενεκίδης και το καλλιτεχνικό δυναμικό του Συλλόγου, οι οποίοι απογείωσαν το κέφι και ικανοποίησαν το κοινό, κρατώντας το ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι νωρίς το πρωί.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Δήμου Κατερίνης, βουλευτών, Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών φορέων της Πιερίας, γονείς, μέλη, φίλοι και χορηγοί  του Συλλόγου. Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου ο πρόεδρος κ. Άρης Κασιμίδης,  η εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κα. Ροδή Ελευθεριάδου και ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Κατερίνης κ Θόδωρος Παυλίδης.

Ειδική τιμητική διάκριση έγινε στις οικογένειες Ζήση Μάρα και Γιώργου Τριανταφυλλίδη και τα παιδιά τους για το ήθος και την προσφορά τους στο σύλλογο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς όλες τις κατευθύνσεις δηλώνοντας πλήρως ικανοποιημένο από την έμπρακτη και χωρίς ιδιοτέλεια αγάπη του κόσμου προς το Σύλλογο και ευχαριστεί θερμά όλους για την παρουσία τους.

Καλή Χρονιά με υγεία, χαρά και προκοπή σε όλους, με την υπόσχεση για  σταθερό, δυναμικό παραδοσιακό  παρόν για το 2018!


                                                                                                              Με τιμή 
το Διοικ. Συμβούλιο 
* προφέρεται «Σειλιαύλι» στην ποντιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια: