19 Ιανουαρίου 2018

«Και όνομα αυτού… Ν. Μακεδονία»


του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ –ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Αναμέναμε εναγωνίως την ονοματοδοσία του αδιάλλακτου κρατιδίου των Σκοπίων από τον διορισμένο «νονό» των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς, που θα αντικαθιστούσε το κλεμμένο και πλαστογραφημένο ελληνικότατο με το αρμόζον σλαβικό όνομα, που είχαν πριν κάποιες δεκαετίες.

Όμως ο «νονός», σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι αποκλείεται να δοθεί οποιοδήποτε όνομα που να μη περιέχει τον όρο «Μακεδονία», αν επιθυμούμε να λύσουμε τις διαφορές μας με τους ψευτομακεδόνες.

Ατυχώς  από της συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, η ταλαίπωρη χώρα μας  ήταν εξαρτημένη από τις εκάστοτε «μεγάλες δυνάμεις», οι οποίες επενέβαιναν και ρύθμιζαν κατά δικά τους συμφέροντα την πορεία και τα πεπρωμένα της φυλής μας. Να θυμηθούμε ότι ακόμη και τα πρώτα κόμματα στη χώρα μας είχαν τις επωνυμίες «Γαλλικό, Αγγλικό και Ρωσικό», που εξυπηρετούσαν τις βλέψεις και τις επιδιώξεις των «προστατών» μας. 

Το ακατανόητο στην προκειμένη περίπτωση της ανακαινίσεως, μετά δέκα ολόκληρα χρόνια, του επίμαχου ζητήματος της ονομασίας του βόρειου κρατιδίου είναι, ότι πρώην αξιόλογοι πολιτικοί, συγγραφείς και δημοσιογράφοι που υποστήριζαν σθεναρώς  τον αποκλεισμό του όρου «Μακεδονία», ακόμη και ως απλό συνθετικό για την γείτονα, σιγούν πλέον και δεν υπεραμύνονται της προστασίας του ιστορικού αυτού ονόματος. Πρόσφατα ακόμη και ο έμπειρος και σοβαρός δημοσιογράφος, αλλά και αγνός πατριώτης Νίκος Μέρτζος με ολοσέλιδο άρθρο στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», τάχθηκε υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού με τα Σκόπια, καθόσον θεωρεί την παρούσα κατάσταση ως μοναδική ευκαιρία επιλύσεως του «Σκοπιανού». Ήταν από τους φανατικούς υπερασπιστές  του ονόματος και των συλλαλητηρίων. Την ίδια τακτική ακολουθούν και άλλοι επώνυμοι του δημόσιου βίου.

Σαφώς δεν έλειψαν  και όσοι αγωνίζονται χρόνια για την διεκδίκηση και κατοχύρωση  του πλαστογραφημένου από τους σλάβους συνορίτες μας ονόματος, όπως ο Στέλιος Παπαθεμελής  και άλλοι γνωστοί πολιτικοί και επιστήμονες με τις συνεντεύξεις τους στην τηλεόραση, τις παρεμβάσεις τους στο Κοινοβούλιο και την αρθρογραφία τους.

Πολλοί, ακόμη και η επίσημη Εκκλησία δια του Αρχιεπισκόπου υποστηρίζουν ότι είναι περιττά τα συλλαλητήρια που προγραμματίστηκαν  να πραγματοποιηθούν. Όμως δεν πρέπει να παραδοθούμε αμαχητί στις επιταγές των πατρώνων μας, αλλά να υποστηρίξουμε με κάθε μέσο και τρόπο τα δίκαια μας. Και πρέπει να επαινεθούν οι πρωτοβουλίες αρκετών Ιεραρχών, μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης μας Κίτρους κ.Γεώργιος , καθώς και αρκετών Βουλευτών και αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης  που θα παραστούν με ένα μεγάλο πλήθος Ελλήνων πατριωτών στα συλλαλητήρια.


Επιβάλλεται μια στεντόρεια και ουρανομήκης κραυγή να ακουστεί στην αντίπερα όχθη και ακόμη μακρύτερα  για να συνειδητοποιηθεί ότι δεν θυσιάζομε με την επιβολή των ξένων τα ιερά και όσια τους Έθνους μας. Περαιτέρω ,ενδέχεται, κάποιοι από τις νεώτερες γενιές των σκοπιανών, ιδίως επιστήμονες και ερευνητές  να αναζητήσουν την αλήθεια για την καταγωγή και προέλευση τους και να απομυθοποιήσουν το παραμύθι της μακεδονικής τους καταγωγής με το οποίο επί χρόνια γαλουχήθηκαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: