18 Ιανουαρίου 2018

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δύσκολοι καιροί για βουλευτές αφού είσαι αναγκασμένος να ψηφίζεις κάτι που δεν θέλεις και να μη μπορείς να ψηφίσεις ή να εκφράσεις τη γνώμη για κάτι που θέλεις. Πρόσφατο παράδειγμα το πολυνομοσχέδιο και το Σκοπιανό.
**
Έλα τώρα να είσαι βουλευτής του Σύριζα που πέρασες τη μισή σου ζωή στο πεζοδρόμιο ως απεργός και αντικαθεστωτικός και να ψηφίζεις με τα δέκα το πολυνομοσχέδιο. Κι έλα πάλι να κατάγεσαι από τη Μακεδονία, να έχεις μεγαλώσει με τη λάμψη του Μεγαλέξαντρου και να κάνεις τουμπεκί και μάλιστα ψιλοκομμένο γιατί κινδυνεύεις να χάσεις τον όχι ευκαταφρόνητο επιούσιόν σου.
**
Και να'ταν μόνο αυτό! Για ν’ ανατρέψεις την εικόνα σου που πάει απ΄ το κακό στο χειρότερο αναγκάζεσαι να βγεις σε συνεντεύξεις και σε τηλεοπτικά παράθυρα προσπαθώντας να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα αλλά εις μάτην. Έχεις καταγραφεί ως ανεπιθύμητος στη συνείδηση του νοήμονος πολίτη και σε λίγο θα χάσεις και την καλημέρα του.
**
Και βέβαια δεν περιμέναμε ειδικά κάποιοι βουλευτές να υψώσουν ανάστημα στον Νίμιτς ή στον αρχηγό τους αλλά τουλάχιστον να σεβαστούν τον ίδιο τους τον εαυτό που απ΄ τη μια μέρα στην άλλη έγιναν κοψοχέρηδες ή σφυρίζουν αδιάφορα. Όρα Βορίδη, Γεωργιάδη και Μακεδόνες βουλευτές.
**
Κι  αυτή η διαφαινόμενη γαργάρα που κτίζεται πάνω στις παρατάξεις του μνημονιακού τόξου αντιστοιχεί με πραξικοπηματική ενέργεια καθότι δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία πλέον λαϊκής βούλησης και πολιτικού συστήματος.
**
Εκείνο που μας θλίβει όμως περισσότερο πέρα από την αστοχία της ελληνικής διπλωματίας είναι η εγκατάλειψη και κακοποίηση της χώρας μας από τους συμμάχους και φίλους που σε κρίσιμες στιγμές έδειξαν το πόσο μας υπολογίζουν. Έρχομαι και δικαιώνω όσους υποστηρίζουν ότι ο Ελληνισμός και η αρχαία ιστορία μας τους πληγώνει και τους μειώνει.
**

Δεν υπάρχουν σχόλια: